Volledig scherm
Broederliefde. Met hun album in Nederland hebben ze een record. © anp

Broederliefde hoofdact op Wantijpop

De Rotterdamse hiphopformatie Broederliefde is de hoofdact van het Dordtse evenement Wantijpop. Dat wordt op zaterdag 10 juni gehouden in het Wantijpark.

Het strikken van Broederliefde voelt voor programmeur Dirk Malschaert als een soort overwinning. Al vòòr de vorige editie van Wantijpop stond de uitermate populaire hiphopgroep hoog op zijn lijstje. ,,Maar toen hadden we het programma al helemaal samengesteld'', zegt hij over de negentiende editie met toen nog Douwe Bob, Di-rect en Danny Vera als acts.

Al snel na die aflevering van het muziekfestijn, dat 20.000 bezoekers trok, gooide Malschaert een lijntje uit naar het management van de Broederliefde, die dit jaar een record vestigden met hun album Hard Work Pays Off 2. Dat stond 14 weken op de eerste plek van de album top 100, waarmee ze het record verbraken van Frans Bauer.

,,Normaal gesproken gooien we die lijntjes voor acts pas uit in november of december. Iets kan in de zomer wel populair zijn, maar aan het einde van het jaar kan dat heel anders liggen'', schetst Malschaert de gebruikelijke overweging.

Nu was die gok minder groot. ,,We hebben ze eerder benaderd dan normaal. Ze zijn zó populair. Ze hebben de meeste streams (muziek luisteren via internetapplicaties zoals Spotify, red.) en stonden veertien weken op 1 met hun album. En gelukkig waren ze zelf enthousiast toen we ze benaderden. Ze komen uit dezelfde regio.''

Quote

Normaal gesproken gooien we die lijntjes voor acts pas uit in november of december. Bij Broederliefde eerder.

Dirk Malschaert, programmeur

Doelgroep
Met Broederliefde mikt de organisatie van Wantijpop vooral op de jongere doelgroep. Voor de andere en oudere bezoekers wordt het programma aangevuld met andere acts. De namen daarvan worden in de loop van deze week bekendgemaakt. ,,We bieden voor ieder wat wils. Rock, pop, indie. Een goede mix. Soms moet je met de acts ook een beetje geluk hebben. Zo boekten we in het verleden Kensington. Die zijn nu zo groot, dat ze voor Wantijpop onhaalbaar zijn'', aldus Malschaert.

Een dag voor Wantijpop houdt de organisatie voor de eerste keer het betaalde evenement Live at Wantij met Marco Borsato. Malschaert is niet bang dat dit ten koste gaat van de bezoekers van de gratis editie een dag later.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

poll

Wat denk jij, gaat het Kees deze keer écht lukken om te stoppen met roken?

Wat denk jij, gaat het Kees deze keer écht lukken om te stoppen met roken?

  • Ja, ik heb alle vertrouwen in Kees! (31%)
  • Nee, hij zwicht uiteindelijk tóch weer voor die sigaret (69%)
3195 stemmen