Volledig scherm
Brugwachter Teus waakt sinds kort over de Prins Hendrikbrug. © Gemeente Dordrecht

Brugwachter Teus zorgt voor onrust onder Dordtenaren

De gemeente Dordrecht krijgt de laatste tijd vragen over het brugwachtershuisje bij de Prins Hendrikbrug. Dat huisje wordt sinds kort bemand door brugwachter Teus, een kunstwerk in het kader van kunstproject Overbruggen.

‘We krijgen er wel eens vragen over. Zit daar nu echt een brugwachter in het huisje bij de Prins Hendrikbrug? We kunnen je geruststellen. De ‘levenloze brugwachter’ is een pop’, schrijft de gemeente bij een foto van de brugwachter op Facebook. Om hoeveel meldingen het precies gaat, weet de woordvoerder niet. ,,Als wij merken dat er vragen over zijn, is het goed om als gemeente een signaal te geven.’’

De pop zit sinds kort in het brugwachtershuisje. Het is een kunstwerk in het kader van kunstproject Overbruggen. Binnen dat project geven kunstenaars vijf Dordtse brugwachtershuisjes een nieuw leven. Eerder had Christine Slurink het gebouwtje bij de Prins Hendrikbrug aangekleed met foto’s van hoe de omgeving van de brug er vroeger uitzag. Inmiddels heeft brugwachter Teus zijn intrek genomen.

De brugwachter heeft ook een eigen facebookpagina. Daarop vertelt kunstenaar Jan Stroeve de dagelijkse beslommeringen van ‘brugwachter Teus’.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in! 

In samenwerking met indebuurt Dordrecht