Volledig scherm
Een Budget Food-vestiging in Julianadorp. © RV

Budgetsuper in oude Albert Heijn in Zwijndrecht

De leegstaande voormalige Albert Heijn in winkelcentrum Kort Ambacht in Zwijndrecht heeft een nieuwe bestemming: Supermarkt Budget Food. 

Over een maand opent de zaak, vertelt directeur Maarten Muller trots. ,,Het is flink bikkelen'', zegt hij. ,,De winkel was helemaal gestript. We zijn met man en macht bezig om hem mooi te maken.''

Zijn supermarkt verkoopt vooral levensmiddelen van de bekende A-merken. Maar het verschil met de 'gewone' super is de prijs, zegt hij. Bij Budget Food betalen mensen 40 tot zelfs 70 procent minder voor hun boodschappen.

Hoe hij dat voor elkaar krijgt? ,,Wij verkopen restpartijen'', zegt Muller. ,,Het gaat om producten die bijvoorbeeld een verouderde verpakking hebben of minder lang houdbaar zijn, maar waar helemaal niets mis mee is.''

Vestigingen

In het noorden van Nederland heeft Budget Food al meerdere vestigingen. De winkel in Zwijndrecht is de eerste in de Randstad.

De reden dat hij juist voor deze plaats koos, is volgens Muller simpel. Er zijn veel geïnteresseerden in Zwijndrecht. 'Via Facebook en e-mail vroegen mensen enthousiast of ik in Zwijndrecht, of in ieder geval in de Randstad, een winkel wilde openen.'  Bovendien vindt Muller het pand mooi en staat het op een hele goede plek.

De supermarkt stond anderhalf jaar leeg. Rond kerst was er even een pop-up kerstmarkt gevestigd.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht