Volledig scherm
De Kloostertuin. © Victor van Breukelen

Buitenfilm verhuist naar de Kloostertuin

De traditionele buitenfilm van de Dordtse bioscoop The Movies verhuist van de museum- naar de Kloostertuin. Vanaf 2 augustus kunnen liefhebbers vier vrijdagen achter elkaar genieten van een film in de buitenlucht.

Die wordt dan geprojecteerd op de buitenmuur van The Movies. ,,Heerlijk om dit onze eigen achtertuin te kunnen doen’’, zegt directeur Geert ter Steeg. De afgelopen jaren waren de voorstellingen telkens in de de museumtuin, maar omdat het Dordrechts Museum dat niet langer ziet als een kerntaak is daar een einde aan gekomen.

Quote

Dit voelt als thuiskomen

Geert ter Steeg

,,Dit voelt als thuiskomen’’, aldus Ter Steeg. De Kloostertuin is weliswaar iets kleiner, maar omdat er veel minder bomen staan blijft de capaciteit hetzelfde: 400 kijkers.

De films beginnen telkens om 21.30 uur, maar daarvoor is er vanaf 18.30 uur een ‘voorprogramma’. Ter Steeg hoopt dat mensen dan al naar het parkje komen om wat te eten bij de foodtruck of te drinken bij de bar.

Het concept blijft verder hetzelfde. Kijkers mogen hun eigen stoel of (picknick)kleed meenemen om het zichzelf zo comfortabel mogelijk te maken. ,,Je weet dan niet wat je ziet. Het is elke keer weer een bonte parade.’’

Programma

Op 2 augustus staat ‘Roma’ op het programma, een week later is het de beurt aan de Italiaanse film ‘Notti Magiche’ en op de zestiende aan ‘Mid90s’. De reeks wordt volgens traditie afgesloten met de voorpremière van nieuwste film van Woody Allen: A rainy day in New York.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht