Aart-Jan Moerkerke is maandagavond door de gemeenteraad voorgedragen als de nieuwe burgemeester van Moerdijk. Hij is nu nog burgemeester van Papendrecht.
Volledig scherm
PREMIUM
Aart-Jan Moerkerke is maandagavond door de gemeenteraad voorgedragen als de nieuwe burgemeester van Moerdijk. Hij is nu nog burgemeester van Papendrecht. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Burgemeester Aart-Jan Moerkerke verkast van Papendrecht naar Moerdijk

,,Ik sprong een gat in de lucht. Thuis moet ik zo eerst het dak repareren”, grapte Aart-Jan Moerkerke (56) maandagavond in de raadszaal van Moerdijk. De huidige burgemeester van Papendrecht is voorgedragen als burgervader van de Brabantse gemeente. ,,Dit was de langste dag van mijn leven.”

 1. Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankrekening’
  11

  Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankreke­ning’

  In Nederland eindigt nog steeds een op de drie huwelijken in een echtscheiding. Hoewel vrouwen die met mannen trouwen steeds vaker blijven werken, staan vooral zij er na een scheiding het slechtst voor. Een parttime baan blijkt niet voldoende om hetzelfde leven te kunnen blijven leiden. Het is meestal de vrouw die na de scheiding driehoog-achter in een flatje eindigt. „Stellen praten niet over geld en vrouwen eisen hun positie niet op.”

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

 1. Amerikaanse man weet met politieauto tweemaal te ontsnappen tijdens achtervolging
  Play

  Amerikaan­se man weet met politieau­to tweemaal te ontsnappen tijdens achtervol­ging

 2. Samenvatting | Sparta Rotterdam - Vitesse
  Play
  PREMIUM
  VIDEO

  Samenvat­ting | Sparta haalt uit tegen Vitesse en houdt Europees voetbal in vizier

  22:15

Dordrecht