Burgemeester Bram van Hemmen van de gemeente Sliedrecht
Volledig scherm
Burgemeester Bram van Hemmen van de gemeente Sliedrecht © Richard van Hoek Fotografie

Burgemeester zweeg ruim een dag tegen wethouder over einde van haar loopbaan

De Sliedrechtse burgemeester Bram van Hemmen heeft een dag lang gezwegen tegenover wethouder Hanny Visser over het feit dat ze haar baan zo goed als kwijt was.

,,Dat was heel vervelend’’, antwoordde hij dinsdagavond op vragen van VVD-gemeenteraadslid Roelant Bijderwieden.

Van Hemmen werd in de nacht van donderdag op vrijdag gebeld door SGP-ChristenUnie, CDA en PvdA dat ze vrijdag met hem wilden spreken omdat ze de samenwerking met PRO Sliedrecht, de partij van Hanny Visser, niet meer zagen zitten. Pas zaterdag werd Visser geïnformeerd.

Hij heeft niet geprobeerd te bemiddelen: ,,Ik heb te maken met een politieke realiteit, die ik moet accepteren en respecteren. Er is kennelijk een discrepantie tussen de partijen, die wij binnen het college van burgemeester en wethouders nooit gevoeld hebben.’’

Pijnlijk

De andere partijen beschuldigden PRO Sliedrecht ervan dat die partij de integriteit van wethouders in twijfel getrokken zou hebben. PvdA’er Anton Huijzer voegde daar dinsdagavond aan toe het pijnlijk te vinden dat dat uitgerekend gebeurde tijdens de eerste bespreking na het vertrek van PvdA-wethouder Ben van der Plas: ,,Een kwetsbaar moment.’’

Van Hemmen stelt overigens dat niemand bij hem melding heeft gemaakt van een schending van integriteit door een politieke ambtsdrager. Als daar sprake van is, hoort dat wel te gebeuren.

Raadsleden mochten overigens alleen vragen stellen over de scheuring. Tot een debat kwam het daardoor niet. Dat gebeurt waarschijnlijk in de raadsvergadering van 10 maart.

VVD’er Roelant Bijderwieden stelde vragen.
Volledig scherm
VVD’er Roelant Bijderwieden stelde vragen. © Archieffoto gemeente Sliedrecht

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht