De Streek Buzz arriveert bij station Dordrecht.
Volledig scherm
De Streek Buzz arriveert bij station Dordrecht. © Archief/Milan Rinck

Buschauffeur gefrustreerd om ‘puinhoop’ bij QBuzz

Het was ook gisteren nog doorbijten voor passagiers én chauffeurs van QBuzz in de regio. ,,Weer een klotedag waarop niets werkt en alles zuigt’’, twitterde de gefrustreerde buschauffeur Alexander Jansen gisteren.

,,Wat een puinhoop’’, aldus Jansen, die naast buschauffeur ook commissielid voor de PvdA in Dordrecht is. Tijdens vergaderingen houdt hij zich afzijdig als het over openbaar vervoer gaat. Zijn berichten zijn des te meer opmerkelijk, omdat chauffeurs in de regio een spreekverbod hebben gekregen van de nieuwe vervoerder. Die nam het streekvervoer vorige week over van Arriva en dat leverde een stroom klachten over onder meer vertraging en verdwaalde chauffeurs op.

‘Hoofdschuldige’

,,Dit is de schuld van QBuzz, maar net zoveel van Arriva die beiden gewoon ‘Fuck you’ tegen hoofdschuldige Floor Vermeulen hadden moeten zeggen, toen ze de boodschap kregen ‘dit mag de concessie kosten’ in plaats van zich te schikken naar een offerte die niet haalbaar is.’’ Vermeulen is als gedeputeerde bij de provincie Zuid-Holland verantwoordelijk voor het openbaar vervoer.

Jansen wil nauwelijks toelichting geven. ,,De dienstregelingen zijn te strak. Het is niet aan te rijden voor chauffeurs. Vermeulen heeft gezegd dat de nieuwe concessie niet meer dan 23 miljoen mag kosten, maar dat is te weinig als je een goede dienstregeling wilt rijden.’’ De technische problemen, zoals weigerende boordcomputers, wijt hij aan ‘overmacht’.

QBuzz zegt dat alle problemen over twee weken verholpen zijn.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in! 

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht