Buurt schrikt van aanslag op huis Alex R., doelwit vergisontvoering: ‘Woedend! Nu lopen wij ook gevaar!’

VIDEOOp het - nog officieel gesloten - huis van de 59-jarige Alex R., het eigenlijke doelwit in de vergisontvoeringszaak, is vannacht een aanslag gepleegd. Niemand raakte hierbij gewond. De Alblasserdamse buurt is geschokt en boos: ,,Nu lopen niet alleen de mensen die er wonen gevaar, maar wij ook allemaal! Dit kan toch niet?!”

 1. Wéér een woning officieel gesloten in Alblasserdam: ‘Kan niet zeggen of verband is met vergisontvoering’
  PREMIUM

  Wéér een woning officieel gesloten in Alblasser­dam: ‘Kan niet zeggen of verband is met vergisont­voe­ring’

  Een paar honderd meter van de straat waar de Alblasserdamse locoburgemeester dit weekend het huis sloot van Alex R. en zijn partner in de vergisontvoeringszaak, is maandagavond wéér een woning officieel dichtgegooid op grond van artikel 175 van de gemeentewet. Zowel het Openbaar Ministerie, de politie als de gemeente willen er niets over kwijt. ,,Alles wat wij erover zeggen kan de mensen die er wonen in gevaar brengen.’’
 2. Vergisontvoering: Explosie bij huis van Alex R., ook explosief gevonden in andere ‘gesloten woning’
  UPDATE

  Vergisont­voe­ring: Explosie bij huis van Alex R., ook explosief gevonden in andere ‘gesloten woning’

  Bij het huis van Alex R. in Alblasserdam, de man die eigenlijk ontvoerd had moeten worden in de vergisontvoeringszaak, was in de nacht van vrijdag op zaterdag een explosie. Er raakte niemand gewond. Het incident gebeurde precies op de dag dat de woning eigenlijk officieel weer ‘van het slot’ mocht, nadat hij op 14 augustus door de locoburgemeester werd gesloten. Maar het noodbevel is inmiddels verlengd met vier weken.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht