Volledig scherm
De parkeerplaats bij winkelcentrum Walburg in Zwijndrecht moet een stuk groener worden. © AD/Peter Koster

Buurt schrikt van schrappen honderd parkeerplaatsen Walburg

Omwonenden van winkelcentrum Walburg in Zwijndrecht schrikken van het verdwijnen van 100 van de 1.000 parkeerplaatsen. Dat bleek vanmiddag tijdens een informatiebijeenkomst.

Tegelijk met de herinrichting van het parkeerterrein wordt ook het verzakte parkeerdek gesloopt. Dat is de grootste oorzaak van het afnemende aantal parkeerplaatsen, terwijl de gemeente ook nog eens meer bomen wil planten en die de ruimte wil geven om uit te groeien.

Buurtbewoners klaagden vanmiddag dat ze nu al vaak lang moeten zoeken om een parkeerplek te vinden en bepaald niet alleen op koopavonden en zaterdagen. Ze drongen er bij de gemeente op aan een blauwe zone in te stellen of een nieuwe parkeergarage te bouwen.

Zondagen

Daar voelt de gemeente voorlopig echter helemaal niets voor. Volgens de eigenaren van het centrum, die geen zin hebben om een half miljoen op te hoesten voor herstel van een gratis parkeergarage, is het ook niet nodig. Zij gaan er van uit dat het parkeerdek toch maar voor 20 procent gebruikt wordt, zodat het gemis aan parkeerplaatsen veel kleiner is dan de buurt denkt. Bovendien zal het bezoek aan Walburg veel gespreider verlopen, als de binnenkort alle zondagen open mogen. Ook de gemeente gaat daar van uit.

De werkzaamheden aan de parkeerplaatsen beginnen waarschijnlijk in april 2019 en nemen twee jaar in beslag. Sneller zou wel kunnen, maar dan moeten er zo veel plekken tegelijk op de schop genomen worden dat Walburg inderdaad een parkeerprobleem krijgt.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Zwijndrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht