Volledig scherm
PREMIUM
Esther Schuhmacher van de Bibliotheek AanZet, in het nieuwe café. © Victor van Breukelen

Café Americain: een nieuwe plek voor een krantje en bakkie koffie

Een nieuwe plek voor een krantje en koffie: vandaag opent Café Americain haar deuren in de Bibliotheek Aanzet aan de Groenmarkt in het centrum van Dordrecht.

Frisse groene stoeltjes, hippe lampen aan het plafond en een blinkend koffiezetapparaat. Café Americain is klaar voor haar eerste bezoekers. De afgelopen dagen hebben al de nodige nieuwsgierige Dordtenaren hun neus tegen de net gezeemde ramen geduwd. ,,Wanneer gaan jullie open”, vraagt een bezoeker van de bibliotheek die haar hoofd even om de hoek van het nieuwe café steekt. Eindelijk kan Esther Schuhmacher antwoorden: ,,19 maart!”

  1. ‘Dordrecht, je hebt toch wel ergens een gemeentebestuur?’
    PREMIUM
    COLUMN

    ‘Dordrecht, je hebt toch wel ergens een gemeentebe­stuur?’

    Martijn Krabbé deed het geweldig. Hij was de verteller van The Passion in Dordrecht en dat deed hij goed. Hij zette een warme, krachtige stem op en deed alles uit zijn hoofd. Waarom hij dan toch een briefje in zijn handen had, was mij een raadsel. Maar goed, dat was met wat hij zei ook al, een raadsel. Hij leek potverdorie de plaatselijke VVV wel. Een feitje over Dordrecht hier, een anekdote over Dordt daar en tussendoor nog wat leuke weetjes. Over Dordrecht.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht