Volledig scherm
Het voormalige V&D-pand in Dordrecht. © AD/Albert Sok

CDA Dordrecht: Hoe zit het met het al jaren leegstaande pand van V&D?

Het CDA in Dordrecht baalt van de impasse die er is rond het leegstaande winkelpand van V&D in de binnenstad. De partij wil van burgemeester en wethouders weten wat er gedaan wordt om nieuwe huurders te vinden.

Het vier verdiepingen tellende pand aan het Scheffersplein staat na het faillissement van het beroemde warenhuis al meer dan drie jaar leeg en dat is een doorn in het oog van de coalitiepartij. ,,Het pand staat er compleet verloren bij’’, vindt de fractie.

Die heeft daarom schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders: ,,Wat is er nodig om een doorbraak te bewerkstelligen teneinde de langdurige leegstand te beëindigen?’’ Ook wil de partij weten wat er tot nu toe is gebeurd om in gesprek met eigenaar Syntrus Achmea en of het college bereid is om te onderzoeken of in het gebouw alternatieve functies kunnen worden ondergebracht.

Tot nu toe was het pand altijd exclusief bestemd voor detailhandel, maar het CDA is ook benieuwd naar de voor- en nadelen van woningbouw daarin. Achter de schermen wordt gesproken over de vestiging van Happy Italy op de begane grond, maar zeker is nog niets.

Eerder waren er tijdelijk een kerstoutlet en een outlet van de Hema gevestigd. In het verleden werd ook gezinspeeld op de komst van Decathlon.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht