Volledig scherm
Het Dordtse raadslid van de CDA, Sahin Seme. © Sahin Seme

CDA-raadslid Seme schiet filmpje over grote parkeerproblemen Oranje Wit

Het Dordtse CDA-raadslid Sahin Seme heeft beelden geschoten van de grote parkeerproblemen bij voetbalvereniging Oranje Wit op Sportpark Stadspolders. Het filmpje, geschoten vanuit de auto van zijn oudste zoon, brengt in één klap in beeld hoe nijpend de situatie is rond de club.

Seme bood zijn filmpje gisteravond aan, aan het Dordtse college en toonde het in de Dordtse Kamers op het Stadskantoor. ,,Beelden zeggen meer dan woorden", aldus Seme die hoopt dat er snel een oplossing komt voor de club.

Op het filmpje is te zien hoe lange rijen auto’s in de berm geparkeerd zijn in de omgeving van het clubhuis en hoe andere auto’s stapvoets moeten rijden in een poging doorgang te vinden. ,,We staan hier te wachten", klinkt het commentaar van Seme. ,,Kijk eens naar het verkeer. Kijk eens hoe de auto’s zijn geparkeerd. Hier moet toch een oplossing komen, jongens.’’

'Oplossing kan simpel zijn'

Seme zei zojuist dat zijn jongste zoon bij Oranje Wit speelt. Als ouder weet hij dus als geen ander hoe het parkeren en de verkeersdrukte bij Oranje Wit een knelpunt zijn. ,,Vooral zaterdag is de bereikbaarheid een groot probleem. Als je kijkt naar de hulpdiensten, stel dat er iets gebeurt, dan heb je écht een probleem. Daar moeten we niet op wachten", zegt hij.

In het filmpje zeggen een ouder, een trainer en de voorzitter van Oranje Wit dat de oplossing eigenlijk heel simpel kan zijn. De gemeente zou een sloot moeten dempen en er parkeerplek creëren. Ook zou eenrichtingsverkeer een verbetering kunnen zijn.

,,Dat is de oplossing van ouders, de trainers en de voorzitter. Ze zeggen; ‘De oplossing is heel simpel.’’

'Dit raakt je'

Het CDA kaart de situatie nu formeel aan bij het college en heeft vragen gesteld. ,,We hebben de wethouder gevraagd om een toezegging te doen of er voor de begrotingsbehandeling een opzet voor een onderzoek kan komen", aldus de partij op haar website.

Raadslid Seme zei zojuist dat hij zeker niet uitsluit dat hij vaker filmpjes zal schieten om de schijnwerper te zetten op een probleem in de stad. De beelden brengen immers in één klap een situatie in kaart. ,,Dit raakt je’’, zegt hij over die nieuwe manier van politiek bedrijven met bewegend beeld. ,,Ik zat in de auto en pakte spontaan de camera. Het is heel geslaagd geworden. Ik dacht: ‘Dit moet een keer besproken worden’. Nu was het een spontane actie, maar wie weet, film ik vaker.’’

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

poll

Afval op straat gooien moet in Dordrecht strenger worden aangepakt door veel meer boetes uit te delen

  • Eens, hard optreden is de enige manier om dat zwerfvuil te voorkomen (84%)
  • Oneens, de pakkans is te klein en inzetten op meer bewustwording heeft meer effect (14%)
  • Geen mening (1%)
2880 stemmen