Boulie de pony ligt gewoon graag in de wei.
Volledig scherm
Boulie de pony ligt gewoon graag in de wei. © Winnie te Boekhorst

Chillende pony met kraaien om zich heen zaait verwarring in Ambacht: 'Boulie is niet dood'

Een pony in Ambacht heeft voor heel wat verwarring gezorgd. Het beestje vindt het lekker om in het weiland te liggen met een poot omhoog. De politie kreeg meerdere meldingen van een dood paard in de wei. 'Er zouden er ook een stel kraaien op de pony zitten', schrijft de Politie Drechtsteden op Facebook.

gezina on Twitter

@POL_DBU @POL_Brouw 😀😉

Hoogste tijd om eens poolshoogte te nemen op de Ambachtsezoom, dacht de politie. Ze zagen inderdaad een pony liggen met een poot omhoog. Ook cirkelde er een groepje kraaien om het dier heen. Maar toen ze dichterbij kwamen, stond de pony op en liep het weg. 

Mensen meldden zich niet alleen bij de politie, maar ook bij de eigenaar van de pony. ,,We krijgen wel vijf mensen per dag aan de deur die zich zorgen maken", vertelt Winnie te Boekhorst. 

Het dier is 30 jaar oud en luistert naar de naam Boulie. Winnie is zich ervan bewust dat het een vreemd gezicht is: ,,Maar Boulie blijkt het niet erg te vinden als de kraaien zijn wintervacht gebruiken voor hun nest." Op Facebook schrijft ze. 'Verder dan een bord in de wei met 'Boulie is niet dood' kunnen we niet gaan.'

Met de gezondheid van de pony zit het helemaal goed. Hij krijgt regelmatig een APK'tje van de dierenarts. 

gezina on Twitter

@POL_DBU @R_Stuij @POL_Brouw @ADdeDordtenaar @gemeentehia @RTV_Rijnmond @Politie_Rdam @Politie24 @peterstam @RTLnieuws @nosop3 En komt regelmatig aan appel halen met mijn dochter en vriendin. Ouwe sok is het 😂

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht