Volledig scherm
De locatie Spoorzicht van de Gemiva-SVG groep. © Google Maps

Cliënten van Gemiva verhuizen naar hal DeetosSnel

Zo'n twintig cliënten van de Gemiva-SVG Groep verhuizen in april naar korfbalclub DeetosSnel in Dordrecht. Het is de eerste lichting werknemers die het verouderde pand aan de Dubbeldamseweg-Zuid verlaat. Gemiva zoekt nog twee of drie andere plekken voor de overige cliënten.

De cliënten, mensen met verstandelijke of lichamelijke beperking, verhuizen van de locatie aan de Dubbeldamseweg-Zuid naar de sporthal in Crabbehof. ,,Over een paar weken beginnen ze bij DeetosSnel", vertelt Mischa Marcelis, persoonlijk begeleider bij Gemiva.

De cliënten gaan aan de slag in de bakkerij, die op dit moment gemaakt wordt in de sporthal, of ze gaan helpen met de schoonmaak en onderhoud van het gebouw. Ook het puzzelproject, waarbij cliënten op zoek gaan naar ontbrekende puzzelstukjes voor puzzelfanaten, verhuist mee naar de Vorrinklaan.

Het is de eerste lichting cliënten die het pand aan de Dubbeldamseweg-Zuid verlaat. Marcelis: ,,Het pand is heel erg verouderd, maar we kunnen op die plek niet uitbreiden of verbouwen in verband met het spoor naast het gebouw." Uiteindelijk moeten alle activiteiten van Gemiva op de locatie daar weg.

Het idee om samen te werken met DeetosSnel is afkomstig van de sportclub. ,,Dit past zo goed bij ons", zegt voorzitter van de club Irene Veenema. ,,We hebben veel leden die zich betrokken voelen of die zich inzetten voor mensen met een beperking.''

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht