De shuttlebus die dagelijks van en naar Kinderdijk rijdt, voor het gemeentehuis van Alblasserdam. Het feit dat deze bus gaat rijden op zondag was voor de SGP reden om het vertrouwen in de coalitie met PvdA en CDA op te zeggen.
Volledig scherm
PREMIUM
De shuttlebus die dagelijks van en naar Kinderdijk rijdt, voor het gemeentehuis van Alblasserdam. Het feit dat deze bus gaat rijden op zondag was voor de SGP reden om het vertrouwen in de coalitie met PvdA en CDA op te zeggen. © Cees van der Wal

Coalitie Alblasserdam klapt vanwege zondags toeristenbusje naar Kinderdijk

UPDATEHet is crisis in Alblasserdam nu de SGP uit de coalitie met de PvdA en het CDA is gestapt. Wethouder Peter Verheij van de partij legt zijn taken neer. Directe aanleiding is de zondagsrust, waarover de coalitiepartners afspraken zouden hebben geschonden.

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  25

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht