Volledig scherm
© Google Streetview

College: geen geld voor extra parkeerplaatsen

Er komen geen extra parkeerplaatsen aan de Iroko in Oudelandshoek. Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders aan de VVD.

Die partij had vragen gesteld over parkeerboetes die onlangs uitgedeeld werden, omdat Oudelandshoekers hun auto hadden geparkeerd waar dat eigenlijk niet mag. De verontwaardiging was groot, omdat die plekken al lange tijd gedoogd zouden worden. De VVD opperde daarop groen in de wijk op te offeren voor extra parkeerruimte.

In gesprek
Het college laat nu weten daar nu geen budget voor te hebben, ook al vanwege precedentwerking. De angst bestaat dat ook omliggende straten dan om extra plekken gaan vragen, aldus b en w.
In het antwoord aan de partij benadrukt het college dat alle woningen één en de meeste zelfs twee parkeerplaatsen op eigen terrein hebben. Als iedereen die gebruikt, dan is er volgens het college geen parkeerprobleem meer. Niettemin gaat de gemeente de komende tijd  in gesprek met bewoners.

De kwestie kwam op de agenda, nadat HVC had geklaagd dat de vuilniswagen er niet langs kon. Daarna zijn de controles opgevoerd.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

poll

Moet grandcafé Centre Ville op de Visbrug in Dordrecht worden verplicht om op zondag zijn deuren te openen?

Moet grandcafé Centre Ville op de Visbrug in Dordrecht worden verplicht om op zondag zijn deuren te openen?

  • Ja, de eigenaar kan niet achter blijven (13%)
  • Nee, hij is toch zeker vrij om zelf te kiezen (61%)
  • Nee, de zondagsrust is een groot goed (14%)
  • Nee, maar stel het terras dan wel openen voor omliggende horeca (12%)
3963 stemmen