Volledig scherm
PREMIUM
Maarten en Elize Vroegindeweij bij hun woonboot: ,,Het ontwerp is revolutionair, want de meeste boten zijn recht en dit woonschip heeft een schuin lijnenspel voor de meest ideale ligging van de zonnepanelen.’’ © Milan Rinck

De Dordtse ark van Maarten en Elize is genomineerd voor de titel Woonboot van het Jaar

Trots zijn ze, en blij, met de nominatie voor Woonboot van het jaar 2018. Maarten Vroegindeweij en zijn vrouw Elize weten ook wel waarom hun woonark op de Stadswerven in Dordrecht hoge ogen gooit. ,,Het is gewoon een revolutionair ontwerp, met die schuine lijnen.’’ Op 16 mei is de prijsuitreiking van de vakjury en van de publieksprijs, waarvoor nog gestemd kan worden. ,,We hopen natuurlijk dat Dordrecht wint’’, zegt Vroegindeweij.

De prijs, een trofee en publicaties in magazines, is een initiatief van waterwoonplatform VLOT, dat wonen op het water wil promoten. ,,De vakjury kwam hier met zeven man sterk, maar ze lieten niets merken. Dus toen we hoorden dat we bij de genomineerden zaten, ging de vlag uit. Ik was erg verrast’’, zegt Maarten. ,,Vooral omdat ik de drijvende woning grotendeels zelf heb gebouwd met hulp van vrienden en familie.’’ Het ontwerp is van zijn vriend en architect Benno van Luttikhuizen.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht

Poll

De Dordtse koopavond verplaatsen van donderdag naar vrijdag, goed idee?

De Dordtse koopavond verplaatsen van donderdag naar vrijdag, goed idee?

  • Ja, koopavond op donderdag heeft zijn langste tijd gehad (87%)
  • Nee, houd de koopavond gewoon op donderdag (13%)
746 stemmen