Het coronavirus slaat ongenadig hard toe bij mensen met fors overgewicht. Zo’n 80 procent van de patiënten die op de ic terecht komen, zou te zwaar zijn.
Volledig scherm
Het coronavirus slaat ongenadig hard toe bij mensen met fors overgewicht. Zo’n 80 procent van de patiënten die op de ic terecht komen, zou te zwaar zijn. © Videostill

De helft van de volwassenen in Sliedrecht is te zwaar, en dus krijgt het dorp een programma om af te vallen

Bijna de helft van alle volwassenen in Sliedrecht is te dik, wijzen actuele cijfers uit. Van alle volwassenen in het dorp heeft 49 procent overgewicht. Bij 65-plussers is dat 35 procent. Om mensen te helpen op een gezond gewicht te komen of te blijven, heeft de gemeente nu een tweejarig leefstijlprogramma in het leven geroepen.

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  21

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht