Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP

De Kattenmand doet aangifte: 'Voor duizenden euro's gedupeerd'

Het noodlijdende asiel De Kattenmand in Nieuw-Lekkerland is naar eigen zeggen voor zeker duizenden euro’s gedupeerd door de voormalig penningmeester Hans M. Het asiel heeft aangifte gedaan van verduistering.

Quote

Nu pas begrijpen we ook waarom we zoveel geld tekort kwamen

Voormalig voorzitter en penningmeester Hans M. zou in de afgelopen jaren voor duizenden euro’s aan privé-uitgaven hebben bekostigd met geld dat voor het asiel bestemd was. Dat stelt het huidige bestuur, dat aangifte heeft gedaan van verduistering. ,,Hoeveel geld weten we niet eens precies, maar het blijkt dat er voor duizenden euro’s aan internetaankopen is gedaan. En is er een internet- en telefoonaansluiting met dat geld betaald, ook is er een creditcard mee bekostigd en is er gedurende enkele jaren voor duizenden euro’s aan pallets voor een houtkachel besteld’’, zegt Cora Haanskorf van De Kattenmand. Daarnaast zou er ook een autoverzekering van een privé-auto betaald zijn met geld dat voor de asielkatten bestemd was.

Begin dit jaar sloeg De Kattenmand nog alarm over geldgebrek. Dierenvrienden werd gevraagd een donatie te doen. Die giften zijn overigens niet in de zakken van M. beland, zegt Haanskorf. ,,Nu pas begrijpen we ook waarom we zoveel geld tekort kwamen. Maar het geld dat mensen na onze oproep gedoneerd hebben, is naar de dieren gegaan. Onder andere dierenartskosten zijn daarvan betaald.’’

In samenwerking met indebuurt Dordrecht