Volledig scherm
Koning Willem-Alexander. © ANP

De koning is vandaag in Dordrecht en dit komt hij doen

Koning Willem-Alexander is vandaag in Dordrecht. Hij komt naar de stad vanwege de start van ‘Ode aan de Synode’. Maar wat gebeurt er eigenlijk tijdens zijn bezoek?

Het bezoek van de koning begint om 18.30 uur in de Augustijnenkerk, waar ‘Ode aan de Synode’ officieel wordt geopend. De openingsbijeenkomst is alleen voor genodigden, wel is het voor toeschouwers mogelijk om een glimp van de koning op te vangen wanneer hij bij de kerk aankomt. Willem-Alexander zal via de ingang aan de Voorstraat arriveren. 

Thuisblijvers kunnen de bijeenkomst volgen via de facebookpagina van het Dordrechts Museum. Wie dat ook moet doen, is koningin Máxima. Zij is namelijk de grote afwezige morgenavond

Robotarm

Rond 19.00 uur is het programma in de Augustijnenkerk afgelopen en gaat de koning naar het Hof van Nederland. Daar zet hij symbolisch een robotarm in werking die de komende negen maanden de Statenbijbel kalligrafeert.

Op het moment dat de robotarm de eerste regels heeft geschreven, wandelt de koning richting het Dordrechts Museum. De wandelroute, die op de meeste plekken ook toegankelijk is voor publiek, loopt door de Kloostertuin, via het Augustijnenkamp en de Lastig Eendstraat naar het museum. Daar opent hij de tentoonstelling Werk, bid & bewonder door een bijzondere bijbel neer te leggen.

Het bezoek is rond 20.00 uur afgelopen. De festiviteiten rondom de viering van de Synode gaan dan pas echt van start. Kijk hier wat er de komende 6 maanden te doen is in de stad.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht