Volledig scherm
Decathlon Mega Sport store - winkel © Dreamstime

Decathlon komt toch niet naar Dordrecht

Megasportzaak Decathlon komt voorlopig niet naar Dordrecht. Zowel het V&D-pand als een gedeelte van de MediaMarkt blijken niet geschikt voor een vestiging. 

,,We willen graag de Drechtsteden bedienen vanuit Dordrecht, maar hebben geen geschikt pand in de Dordtse binnenstad kunnen vinden. Daarom hebben we onze zoektocht voorlopig gestaakt'', zegt acquisition & development manager Rogier van der Hulst van Decathlon Nederland.

De sportzaak gold als een van de belangrijkste nieuwe huurders voor het V&D-pand. Dat staat al ruim drie jaar leeg. De gemeenteraad heeft daarover nu vragen gesteld aan het college.

Te klein of niet goed bereikbaar

Decathlon heeft minimaal 3000 tot 4000 vierkante winkeloppervlak nodig. Daarom is een gedeelte van de MediaMarkt te klein. De V&D is niet goed bereikbaar. ,,In veel van onze binnenstedelijke winkels kun je vlakbij of in het pand parkeren. In Dordrecht kan dat niet. We willen niet dat klanten hun kano of loopband door de stad moeten slepen'', zegt van der Hulst.

Syntrus Achmea wil het V&D-pand samen met het pand van Blokker en H&M voor 19 miljoen euro verkopen, stellen bronnen uit de vastgoedwereld. Twee potentiële kopers zijn onlangs afgehaakt. Ook heeft Achmea naar verluidt een bod van 37 miljoen euro op de winkelcentrum Drievriendenhof afgewezen. Achmea zelf wil pas reageren als er contracten zijn getekend, laat een woordvoerder weten.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht