Volledig scherm
De zes vrouwen en zeven mannen werden opgemerkt toen de vrachtwagenchauffeur zijn lading wilde lossen. © Politie

Dertien illegale Eritreeërs ontdekt in vrachtwagen in Sliedrecht

VIDEODertien illegale Eritreeërs zijn vanochtend ontdekt in een vrachtwagen in Sliedrecht. De groep volwassenen is overgebracht naar een politiebureau voor verder onderzoek. 

De zes vrouwen en zeven mannen werden vanochtend ontdekt door de Spaanse vrachtwagenchauffeur en zijn vrouw, die toevallig een dagje met haar man op pad ging. Toen het echtpaar op de Industrieweg stopte om de lading te lossen, was opeens gestommel te horen. 

Het echtpaar denkt dat de inklimmers tijdens hun overnachting in Antwerpen naar binnen zijn geglipt. De Eritreeërs hadden geen identiteitsbewijs bij zich.

Ooggetuige

Corné den Breejen (24) ging vanochtend vroeg naar het gemeentehuis in Sliedrecht om aan te geven dat hij net naar de plaats was verhuisd vanuit Hardinxveld-Giessendam. 

Op het moment dat hij daar aankwam, zag hij veel politie-auto's en een vrachtwagen staan. ,,Ik zag het Spaanse kenteken van de vrachtwagen en dacht meteen: daar zouden weleens vluchtelingen in kunnen zitten", vertelt Den Breejen.

,,Daarna zag ik de klep van de vrachtwagen opengaan en mensen uitstappen. Ze zagen er moe uit, vond ik." De Sliedrechter is van mening dat de politie heel rustig te werk ging. ,,Het ging heel netjes. De mensen uit de vrachtwagen werden overgeplaatst naar busjes met geblindeerde ramen en verder checkten agenten nog de rest van de vrachtwagen. Maar toen was het ook al weer voorbij." 

Ook praatte hij met de Spaanse vrachtwagenchauffeur en diens vrouw. ,,Ze vertelden me dat ze uit de buurt van Malaga kwamen. Deze ochtend zouden ze vanuit Antwerpen hierheen zijn gereden. De chauffeur vertelde me dat de vluchtelingen waarschijnlijk in Antwerpen zijn ingestapt, maar dat wist hij niet zeker." Den Breejen vond het heftig dit te zien gebeuren. ,,Normaal gesproken zie je het alleen op het nieuws, maar het is toch anders als het voor je ogen gebeurt."

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Sliedrecht en omstreken? Schrijf je hier in!  

In samenwerking met indebuurt Dordrecht