Volledig scherm
Dertien kandidaten voor burgemeesterschap Molenlanden. © ANP

Dertien mensen willen eerste burgemeester Molenlanden worden

Tien mannen en drie vrouwen  willen de eerste burgemeester van Molenlanden worden. Dat heeft de provincie Zuid-Holland bekendgemaakt.

De sollicitanten variëren in leeftijd van 37 tot 61 jaar. De gemeente ontstond een half jaar geleden na een fusie van Giessenlanden en Molenwaard. Op dit moment is Dirk van der Borg waarnemend burgemeester van de fusiegemeente, maar hij heeft niet gesolliciteerd.

Van der Borg was eerder burgemeester van Graafstroom, de gemeente die in 2013 opging in Molenwaard. Ook daarvan was hij tot eind vorig jaar burgemeester. 

Commissaris van de Koning Jaap Smit in Zuid-Holland gaat de komende weken en maanden in gesprek met alle dertien, waarna hij terugkoppelt aan de de vertrouwenscommissie van de gemeenteraad. Die club gaat vervolgens in gesprek met de meest geschikte mensen en kiest iemand uit. In november wordt een knoop doorgehakt, waarna de nieuwe burgemeester in januari geïnstalleerd wordt.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Molenlanden en omstreken? Schrijf je hier in! 

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht

Poll

De sluitingstijden voor horeca in Dordrecht moeten:

  • Blijven zoals het nu is. Het is prima zo. (39%)
  • Alleen de sluitingstijden in het centrum loslaten en ondernemers zelf laten bepalen. (13%)
  • Alleen horeca buiten het uitgaanskerngebied twaalf keer per jaar de kans geven later dan 00.00 uur open te zijn. (11%)
  • Zowel sluitingstijden centrum loslaten als horeca buiten de kern meer ruimte geven. (37%)
971 stemmen