Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Dertien voetbalvelden in Dordt voorlopig onbespeelbaar door droogte

Dertien voetbalvelden in Dordrecht mogen tot zaterdag 1 september niet worden bespeeld. Door de droogte van de afgelopen tijd staat er te weinig gras op. Het gaat om elf velden op sportpark Schenkeldijk en twee aan de Krommedijk.

De gemeente Dordrecht, eigenaar van de meeste sportvelden in de stad, heeft dit laten weten. Door het gebrek aan regenwater van de afgelopen tijd staat er nog te weinig gras op de velden. Het speelverbod is bedoeld om verdere beschadiging te voorkomen.

Om te voorkomen dat de start van de voetbalcompetitie in het gedrang komt, is extra gras bijgezaaid. Verwacht wordt dat dat zaterdag 1 september voldoende is aangegroeid om de velden bespeelbaar te hebben. Op die dag zijn de eerste wedstrijden.

De overige velden in de stad zijn wel gewoon bespeelbaar, omdat op de meeste plekken kon worden gesproeid. Elders in het land werd, ook vanwege de aanhoudende droogte, een sproeiverbod afgekondigd, maar dat was in Dordrecht niet het geval.

Deze week beginnen de meeste voetbalclubs in de stad weer met de trainingen. Sommige verenigingen begonnen al vorige week. Gemeentewoordvoerder Mark Benjamin: ,,Het zal best even passen en meten worden met de wel beschikbare ruimte, maar we verwachten daar geen problemen mee.’’

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in! 

 1. Op Facebook is zo’n beetje alles Kudt
  PREMIUM
  COLUMN

  Op Facebook is zo’n beetje alles Kudt

  Nu weet ik heus wel dat Facebook nou niet bepaald een graadmeter van de werkelijkheid is. De gemiddelde reaguurder op dit ‘sociale’ medium wordt over het algemeen, zo blijkt uit onderzoek, zelden gehinderd door een gebrek aan feitenkennis, checkt nauwelijks bronnen (want ‘als het op Facebook staat, dan móet het wel waar zijn’), is taalkundig (daar hoef je niet eens onderzoek voor te doen) vaak matig onderlegd, heeft een sterke hang naar aandacht, of wil graag een beetje belangrijk gevonden worden (met pa, ma ,vrienden of eventuele partner zijn ze al lang en breed uitgediscussieerd) en voelt zich altijd een tikkie ‘ongehoord’ en onbegrepen.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht

Poll

Prima als de maximale snelheid op de N3 wordt verlaagd naar 80

 • Mee eens (53%)
 • Niet mee eens (47%)
2253 stemmen