Deze 63 inwoners van de Drechtsteden ontvingen een koninklijke onderscheiding
LINTJESREGEN 2021Het heeft Zijne Majesteit de Koning behaagd om 59 inwoners van de Drechtsteden en Molenlanden tijdens de lintjesregen van 2021 te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Daarnaast is deze regio vanaf vandaag ook vier Ridders in de Orde van Oranje-Nassau rijker. Bekijk hieronder welke mensen een koninklijke onderscheiding in ontvangst mochten nemen.
Alblasserdam
Lid in de Orde van Oranje-Nassau
De heer P.L.F. van Det (53) is al vele jaren vrijwilliger voor de Stichting Reuma Nederland, de EHBO-vereniging Heerjansdam en de basisschool Het Palet in Alblasserdam. Hij is nu nog actief als mantelzorger en vrijwilliger bij Watersportvereniging Blinckvliet in Zuidland en bij AAA-Atletiek in Alblasserdam.
De heer J.N. Dijkshoorn (68) is vrijwilliger bij de Hervormde Gemeente Grote Kerk in Alblasserdam en secretaris van de Protestantse Gemeente in Alblasserdam. Hij fungeert als ouderling en kerkrentmeester.
De heer J. Kranendonk (71) is actief geweest voor de Rotterdamse Ondernemers Organisatie Handel en Nijverheid van de Stichting Humanitas Wonen Hoeksche Waard in ‘s-Gravendeel. Momenteel is hij actief voor de Remonstrantse Gemeente Rotterdam en de Alblasserdamse Tennisvereniging en bestuurslid bij de Uytenbogaert Stichting en de Stichting Ondersteuning Studentenpastoraat, beiden in Rotterdam.
Mevrouw J.G.H. Noorlander-Eskes (69) is gastvrouw bij de Stichting Albert Schweitzer ziekenhuis in Zwijndrecht en bij de stichting Swinhove Groep, locatie De Lindonk in Zwijndrecht. Daarnaast ondersteunt zij de medewerkers.
De heer N. Oral (61) is vrijwilliger bij het Alevitisch Cultureel Centrum Rijnmond als religieus leider en spirituele gids. Verder leidt hij begrafenissen en onderhoudt hij contacten met de Alevitische gemeenschap in Europa.
Dordrecht
Ridder in de Orde van Oranje-Nassau
Mevrouw J.L.M. (Joanneke) van Benthem-den Bakker is naast voorzitter bij de Stichting Dominicus Savio ook betrokken bij het Sint Laurentinstituut en de Stichting Sint Clara. Ze was bestuurslid van de Dordrechtse Ondernemersvereniging en 10 jaar raadslid voor de VVD. Ze was actief voor de Vereniging Dordrechts Museum en adviseerde de Stichting voor Kinderopvang in de Drechtsteden. Ook is ze betrokken bij de Stichting Babyhuis Dordrecht en de Stichting De Beschermde Wieg.
Mevrouw B.M. (Barbara) Müller-Dudok richtte de Stichtingen ‘Het Babyhuis Dordrecht’ en ‘De Beschermde Wieg’ op nadat ze eerder met anderen een Dushihuis in Dordrecht oprichtte. Al deze vrijwillige werkzaamheden vloeien voort uit de overtuiging van mevrouw Müller dat de bescherming van kinderen anders geregeld zou moeten worden, dan geboden door de traditionele organisaties.
De heer E. (Erik) Zindel zette zich tot 2020 als algemeen directeur van de Stichting VVV Zuid-Holland Zuid in voor het toerisme voor Dordrecht en omgeving. Met zijn brede toeristische blik zag hij de meerwaarde van de waterdriehoek Dordrecht / Kinderdijk / Biesbosch die regionale en internationale erkenning kreeg in het programma NL Delta. Zindel wordt gezien als een sleutelfiguur van het toeristische beleid. Hij is ook secretaris bij de Stichting Dordt in Stoom en bestuurslid bij de Stichting Sinterklaashuis Dordrecht. Daarnaast is Erik Zindel voorzitter van de Stichting Toeristisch Opstappunt (TOP) Routenetwerken Dordrecht.
Lid in de Orde van Oranje-Nassau
De heer J. (Hans) van Beek is al 25 jaar de voorzitter van de Bonsaivereniging Zuid-Holland, inmiddels één van de grootste lokale verenigingen van de Nederlandse Bonsai Vereniging. Jaarlijks treedt hij als veilingmeester op en is het aanspreekpunt voor de Nederlandse Bonsai Vereniging bij de tweejaarlijkse Nederlandse Bonsai Show.
De heer G.K.J. (Gert) van Bemmel zet zich al 30 jaar in als vrijwilliger, onder andere voor het voormalige Diaconessenhuis Refaja, het koor ‘Vocal Group Diff’Rent Voices’, Jubal Dordrecht’s Big Band, de Stichting Dordtissimo en de PKN Wilhelminakerk Dordrecht. De heer Van Bemmel is één van de initiatiefnemers van de herdenking in 2019 van het bombardement in het park Merwestein.
Mevrouw C. (Corrie) Bezemer-van der Bom is al bijna 50 jaar actief voor de Stichting Samenwerkingsverband Inwonende Vakanties regio Den Haag, verantwoordelijk voor het jeugdwerk van de Protestantse gemeenten Julianakerk en Ontmoetingskerk in Dordrecht en ze was vrijwilliger bij het Refajaziekenhuis. Ze coördineert en begeleidt al 15 jaar jaarlijks een vakantieweek voor mensen met een lichamelijke beperking.
Mevrouw A.M. (Aadje) van Bodegraven-Vlasblom is al 65 jaar vrijwilliger bij de Korfbalvereniging Sporting Delta geweest onder andere als bestuurslid en trainer. Ze stond mede aan de wieg van de fusie tussen de lokale korfbalverenigingen DKC Quick, DKV en TOV waaruit korfbalvereniging Sporting Delta is ontstaan. Ze was ook actief voor dameskoor ‘Gedeelde Smart’.
De heer K.P. (Krijn) van den Boogaart vaart sinds in 1981 mee op de Stoomzeesleepboot Furie als vrijwilliger bij de Stichting Hollands Glorie Maassluis. De heer Van den Boogaart heeft verschillende werkzaamheden op de Furie verricht zoals in de machinekamer en als stoker.
De heer W.P. (Peter) de Bruin is sinds 1981 actief voor het Jubal Drum & Bugle Corps in Dordrecht en sinds 1990 betrokken bij JD’s Big Band, onder andere als bestuurslid. Ook is hij betrokken bij het Dordrechts Blazers Ensemble. Tevens is hij coach en scheidsrechter bij voetbalvereniging Wieldrecht geweest.
Mevrouw drs. P.M.A. (Ankie) Cremers is vrijwilliger en bestuurslid bij Stichting Syndion Dordrecht en de Reuma Patiënten Vereniging Dordrecht. Ze is ook lid van de Wmo Adviesraad Dordrecht, de Regionale Wmo Adviesraad Drechtsteden en namens de VAAO als bestuurslid ledenraadvertegenwoordigster richting de landelijke ledenraad.
De heer A. (Adrie) van Everdingen is lid van het dagelijks bestuur van de Oudheidkundige vereniging ‘Het land van Strijen’, mede verantwoordelijk voor verenigingsblad “De Herout” en actief voor het Smederijmuseum te Strijen. Door het geven van lezingen in de Hoeksche Waard deelt de heer Van Everdingen zijn kennis over de historie van Strijen.
Bij Wooncomplex “De Kockelaer” te Dordrecht zet mevrouw M.C. (Riet) Kanters-Polderdijk zich al ruim 15 jaar in voor haar medebewoners, onder andere als lid van de activiteitencommissie. Ook coördineert mevrouw Kanters de vrijwilligers.
De heer R. (Rokus) Romijn was actief bij de Algemene Christelijke Politievakbond (ACP), GGZ instelling De Hoop en de Hervormde Kerk Dordrecht. Vanaf 1982 collecteert de heer Romijn enkele keren per maand voor het College van Gecommitteerden bij diverse Hervormde Gemeenten in Dordrecht waar hij ook penningmeester en tweede voorzitter was.
Mevrouw L. (Bini) de Roo is vrijwilligster bij Slachtofferhulp Nederland (regio Drechtsteden) en heeft zich in al die jaren gespecialiseerd in het profiel ‘algemene dienstverlening’ met name in de opvang van cliënten met een chronisch traumatisch verleden.
De heer A. (Arie) in’t Veld was ruim 35 jaar leraar judosport en internationaal scheidsrechter. Vanaf 1974 heeft de heer In’t Veld functies bekleed bij Voetbalvereniging Dubbeldam en Tennisclub Dubbeldam. Hij zette zich eveneens in voor de Sportraad Dordrecht en de Probusclub Sliedrecht.
Al 35 jaar is mevrouw S.R. (Sieglien) Venloo als vrijwilligster actief. Onder andere bij basisschool IKC De Wereldwijzer, buurthuis Jeugdstad en sinds 2003 is ze de spil in haar buurt voor de Oranjeactiviteiten en de vijfjaarlijkse viering van Bevrijdingsdag. Vanuit buurthuis ‘Het Praathuis’ spant ze zich in voor de inwoners van de wijk Blijenhoek.
Mevrouw M. (Maria) Vermijn is vrijwilliger bij Montessori basisschool Mozaïek, bestuurslid bij Stichting Laethbloeyer en molen Kyck over den Dyck. Daarnaast is mevrouw Vermijn ruim 15 jaar vrijwilliger geweest van de activiteitencommissie van het Operakoor Dordrecht.
De heer A.J. (Ton) Verzendaal is vrijwilliger en bestuurslid bij de Stichting Triskontakten. Verzendaal heeft een belangrijke rol gespeeld bij de totstandkoming van de documentaire “Onze jongens in de jungle”. In het Trismuseum in Zwijndrecht is hij al jaren jaar gastheer, organiseert reünies en draagt hij bij aan de informatievoorziening als voorbereiding op de Trisreizen.
Bij de Dubbeldamse Gymnastiekvereniging Door Vrienden Opgericht (DVO) zijn de heer G. (Ger) van der Weijde en mevrouw W.J. (Wil) van der Weijde-Schouten bekende gezichten. Hij heeft een grote bijdrage geleverd aan de bouw van de clubaccommodatie en is nog steeds actief in het onderhoud. Maar hij is ook belangrijk voor de klaverjasclub, verpleeghuisorganisatie Stichting Het Parkhuis Dordrecht en als Dordtse Doorpakker ruimt hij het zwerfafval in Weizigt op. Zijn vrouw is eveneens actief bij DVO, bestuurslid en redacteur van de clubkrant. Ook is ze betrokken bij Verpleeghuisorganisatie Stichting Het Parkhuis Dordrecht en als gastvrouw bij het Albert Schweitzer Ziekenhuis.
Hardinxveld-Giessendam
Lid in de Orde van Oranje-Nassau
De heer Marcus Pieter van den Bout (1939) is vrijwilliger bij woonzorgcomplex De Lange Wei in Hardinxveld-Giessendam. Sinds zijn pensionering in 2004 ondersteunt hij diverse activiteiten en ondersteunt hij Stichting Vrienden van De Lange Wei daar.
Mevrouw Willemijntje Cornelia van den Bout- Bakker (1940) is vrijwilliger bij woonzorgcomplex De Lange Wei in Hardinxveld-Giessendam. Na het opheffen van de restricties tijdens de coronacrisis voor wat betreft verzorgingstehuizen, was zij een van de eerste vrijwilligers die weer aan de slag ging.
Mevrouw Metta Broekhuizen- Walraven (1964) is vrijwilliger bij de EHBO-vereniging, afdeling Giessendam, was zwem- en voorleesmoeder bij de Rehobothschool in Hardinxveld-Giessendam en medewerker van de mediatheek op scholengemeenschap De Hoven, locatie Calvijn.
De heer Leendert de Groot (1948) is vrijwilliger bij de Hervormde gemeente Giessendam/Neder-Hardinxveld en penningmeester van de Hardinxveldse afdeling van ouderenbond PCOB, vrijwilliger bij woonzorgcentrum De Lange Wei in Hardinxveld-Giessendam en bij de Voedselbank.
Mevrouw Pleuntje Adriana de Groot-Kraaijeveld (1949) is actief bij zorgorganisatie Waardeburgh in Hardinxveld-Giessendam, redacteur van het contactblad van ouderenbond PCOB en vrijwilliger bij de Hervormde gemeente Giessendam/Neder-Hardinxveld. Ook brengt ze sinds 2013 maaltijden voor Tafeltje-dek-je rond in het dorp.
Mevrouw Adriana Aagje Teeuw-Bakker (1953) is vrijwilliger en bestuurslid bij Stichting Gehandicaptenplatform, gastvrouw van het Alzheimer Café Hardinxveld-Giessendam, lid van de Cliëntenraad van de Regionale Sociale Dienst, en vrijwilliger voor onder meer basisschool De Peulenwiek, Sociaal Kultureel Werk de Dukdalf, de woningbouwvereniging Peulenflat en Uranus en Verpleeghuis Overslydrecht in Sliedrecht.
Hendrik-Ido-Ambacht
Lid in de Orde van Oranje-Nassau
De heer P. van der Giessen is sinds de jaren tachtig actief voor de Ambachtse volleybalvereniging Vollido, ook als trainer, coach en speler. Voor het CDA was hij secretaris, raadslid en wethouder. In 2020 nam hij voor een half jaar de honneurs waar als (interim)wethouder toen wethouder Van Die door ziekte afwezig was.
Al 30 jaar zet mevrouw C.P. Hoogland-van Duijn zich in als vrijwilligster voor diverse organisaties, onder meer voor de plaatselijke korfbalvereniging, het Reinier de Graaff Gasthuis en na haar verhuizing naar Hendrik-Ido-Ambacht voor ontmoetingscentrum Emmastaete, vestiging van De Blije Borgh. In 2013 trad zij toe tot het bestuur van het UVV die in 2019 zelfstandig verder ging als Blije Borgh Vrijwilligers.
De heer M.J. van Namen is al sinds 1973 een actief en betrokken lid van de Gereformeerde kerk Zwijndrecht. Voor het Christelijk mannenkoor Excelsior is hij inmiddels tweede voorzitter. Hij coördineert het ophalen van oud papier en de Pepernotenactie en chauffeurt voor de Voedselbank Zwijndrecht. Tot slot was hij bestuurslid van de Lionsclub Swindregt Were.
De heer D.G.Nugteren is actief voor diverse stichtingen zoals Ambacht Samen, Bezoekerspunt Sophiapolder, de Hervormde Jeugdfederatie en hij is ook lid van de kerkenraad Nederlandse Hervormde Dorpskerk, Raad van Toezicht zorginstelling De Blije Borgh en coach voor ondernemers van kleine bedrijven en mensen en gezinnen die in de schuldsanering zijn gekomen.
De heer H.A.J.M.B. Potters zette zich al jaren in voor onder andere de John F. Kennedy basisschool, de Ambachtse Reddingsbrigade, biljartvereniging Schildman en de Ambachtse Filatelistenvereniging.
Mevrouw M.J.S. Pusch is al 27 jaar bij diverse organisaties zeer actief geweest of nog steeds actief als vrijwilligster, onder andere bij vakantiereizen KSCC (voor zieken in de binnenvaart), Rode Kruis, PKN-vakantieweek Roosevelthuis, Het vakantiebureau.nl en Johanniter Nederland. Ze zet zich op diverse plaatsen in voor cliënten in hun laatste levensfase. Voor Hospice de Cirkel doet zij dit nog steeds. Naast al deze werkzaamheden is ze ook bestuurslid bij diverse organisaties.
Molenlanden
Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Mevrouw Gerry Munter-Janse (1947) uit Nieuw-Lekkerland was jarenlang bestuurslid van dans- en gymnastiekvereniging Kracht en Vriendschap in Nieuw-Lekkerland en zelf al 70 jaar lid van de vereniging. Ze is mantelzorger en collecteert voor diverse goede doelen.
De heer Wim van Aken (1945) uit Groot-Ammers was jarenlang actief voor van de Nederlands Gereformeerde Kerk in Langerak en hij was bestuurslid van de CSG Willem de Zwijger in Schoonhoven. Verder was hij coördinator van de Stichting Schuldhulpmaatje.
De heer Cees de Graaf (1946) uit Langerak verzet al jarenlang een boel werk bij hengelsportvereniging HSV De Karper in Nieuwpoort-Langerak en is bestuurslid van De Karper.
Mevrouw Klazien de Groot-Rietveld (1963) uit Noordeloos was secretaris en trainer bij Sportvereniging Noordeloos en secretaris van Oranjevereniging Wilhelmina in Noordeloos. Ook was zij secretaris en voorzitter van christelijke vrouwenvereniging De Passage in Noordeloos. Nu is ze nog actief als vrijwilligster bij De Open Eettafel te Noordeloos.
De heer Jos de Groot (1950) uit Hoornaar was zelfstandig ondernemer, melkboer en eigenaar van een rijdende SRV-winkel in Hoornaar en Noordeloos, bestuurslid van de Buurtvereniging Het Oude Dorp en mede-initiatiefnemer van de jaarmarkt in Hoornaar en lid van de Marktcommissie. De Groot is nog steeds actief als vrijwilliger bij de Gereformeerde Ontmoetingskerk in Noordeloos, VV SteDoCo, Dorpsraad Bruisend Hoornaar en bij het onderhoud van natuurgebied De Wielen.
Mevrouw Koos Beentjes (1952) uit Giessenburg was oprichtster en trainster van de badmintonclub bij Sportvereniging Vridos in Giessenburg. Zij droeg bij aan de oprichting van de nieuwe sporthal. Nu is ze vrijwilliger bij Tafeltje-dek-je en bezorgt maaltijden aan huis.
De heer Ben Klieverik (1949) uit Giessenburg was voorzitter van Sportvereniging Vridos en trainer en coach. Op dit moment is hij nog scheidsrechter. Klieverik is organisator van de jaarlijkse straattoernooien en betrokken bij de intocht van Sinterklaas. Verder stond hij aan de wieg van de nieuwe sporthal en is hij bezorger bij Maaltijdvoorziening Giessenburg.
De heer Kees Timmerman (1950) uit Giessenburg is penningmeester van en barman bij Sportvereniging Vridos. Hij verzorgt het zaalrooster voor alle afdelingen binnen de omnivereniging. Ook is hij betrokken bij de Sint-intocht in Giessen-Oudekerk en het bezoek in het bejaardenhuis. Hij is bovendien jarenlang bestuurslid van Volkstuinvereniging Giessenland.
Mevrouw Lijda van Leussen- Aanen (1956) uit Ottoland is vrijwilliger bij de Hervormde kerk Ottoland en bij de basisschool Eben Haëzer in Ottoland, de Gorcumse afdeling van het Leger des Heils en bij de ontmoetingsplek Huis van de Waard in Ottoland.
Mevrouw Neeltje Broekhuizen-Hak (1943) uit Bleskensgraaf was vrijwilliger bij de Hervormde Gemeente Bleskensgraaf, Stichting Hulp Oost Europa en bij Graafzicht van zorgcentrum Present. Zij schenkt vier keer per week koffie en bezoekt bewoners.
Papendrecht
Lid in de Orde van Oranje-Nassau
De heer R.W.J. (Radboud) van den Bovenkamp zet zich sinds 1992 belangeloos in voor Scouting van Brederode, onder andere als secretaris en voorzitter.
Mevrouw A.G. (Anja) Cambach-De Jong verricht al zo’n achttien jaar enthousiast en liefdevol vele activiteiten voor Shantykoor de Admiraliteit en de Vrijdagavondclub, onder andere als bestuurslid.
De heer J. (Johan) Cambach is sinds 2005 dirigent van Shantykoor de Admiraliteit en sinds 2008 voorzitter van de Vrijdagavondclub. Daarnaast doet hij vrijwilligerswerk voor Gemiva-SVG.
Mevrouw J.M. (Janny) van de Haterd-Spierings is al zo’n dertig jaar actief in de Papendrechtse samenleving, onder andere bij Zorggroep Rivas.
Mevrouw E.M (Elly) van Staveren-Koorneef zet zich al ruim 30 jaar vrijwillig in voor de samenleving ondermeer bij de Morgensterkerk en verzorgingshuis van Rivas. Ook bij de Hartstichting draagt zij als wijkhoofd bij collectes haar steentje bij.
Mevrouw Z. (Zwanie) Erkelens-Aanen heeft zich ingezet voor de Hervormde Gemeente Sliedrecht, het secretariaat van de Stichting Diaconaal Maatschappelijk Werk, de Historische Vereniging West-Alblasserwaard, en sinds de oprichting het Historisch Platform Sliedrecht. Daarnaast is zij voor de Stichting Interkerkelijke Hulp Vluchtelingen Papendrecht actief als taalmaatje en penningmeester. Tot slot is zij mantelzorger.
Mevrouw L.R.I. (Lonneke) Michielse-Appeldoorn is ruim 30 jaar vrijwilliger bij voetbalvereniging Papendrecht, onder andere als scheidsrechter, jeugdleider en jeugdtrainer en bestuurslid. Zij nam samen met een vriendin het initiatief om een meisjesacademie op te zetten. Naast vv Papendrecht zet zij zich meer dan 10 jaar in voor het Sportgala Papendrecht. Ook heeft zij zich ingezet voor het Alzheimer Café.
De heer G. (Geert) Stevens zet zich in voor Wijkplatform Oostpolder-De Kooy en sinds 1988 voor filmclub Fade-In ‘80, onder andere als bestuurslid. Stevens wordt omschreven als de stille kracht van de filmclub.
Sliedrecht
Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Mevrouw W.M. (Willy) De Jong-van Mourik was vrijwilligster voor de Hervormde Gemeente Sliedrecht en bestuurslid van de jongerenvereniging en mede-oprichter en bestuurslid van jeugdkoor Laudate Deum. Ook nam ze het initiatief voor het Samen Eten Project, waarbij alleengaanden om de paar weken met elkaar kunnen eten.
Mevrouw J. (Jennie) Stam-Klijn is al 30 jaar bestuurslid van en vrijwilligster bij het Nederlandse Rode Kruis, afdeling Alblasserwaard en vrijwilliger bij de Hervormde kerk en bij de stichting ASVZ, afdeling Sliedrecht.
Mevrouw C.M. (Tine) Nagelhout-Flagh zet zich al meer dan 25 jaar in voor de Wereldwinkel. Eerst als bestuurslid en vrijwilligster bij de wereldwinkel Bergambacht en na haar verhuizing voor de wereldwinkel in Sliedrecht. Daarnaast was ze voorzitter en penningmeester van Streekkoor Oefening en Uitspanning.
Zwijndrecht
Ridder in de Orde van Oranje-Nassau
De heer G.C. (Gerard Cornelis) Vaandrager is al jaren bestuurslid van Honkbal- en softbalvereniging Zwijndrecht (HSV Zwijndrecht). Sinds 2014 is de heer Vaandrager op vrijwilliger basis voorzitter van de OndernemersVereniging Zwijndrecht.
Lid in de Orde van Oranje-Nassau
De heer W. (Willem) Sandee is al sinds de jaren 80 actief voor de Gereformeerde Kerk Zwijndrecht, onder andere als lid van de Kerkenraad en als ouderling. Hij is ook bestuurslid van “Philadelphia” en betrokken bij de Voedselbank. Sinds 2016 is Wim Sandee voorzitter van de Cliëntenraad Lichtkring en Lid van de Centrale Cliëntenraad Swinhove Groep.
De heer A.J. (Arie Jacob) den Hoed is al sinds zijn 24e actief in het kerkenwerk, onder andere voor de Gereformeerde Kerk Ridderkerk, de Bethelkerk Zwijndrecht en de Gereformeerde Kerk Zwijndrecht-Groote Lindt Develhof in talloze rollen. De heer Den Hoed was ook actief voor de organisatie Probus (Probus staat voor Retired Professional Businessman) Zwijndrecht en bestuurslid bij de Stichting Via Lumina. Na zijn pensionering in 2013 was hij ook actief als vrijwilliger, secretaris en penningmeester bij de Stichting Sociaal fonds personeel Economische Zaken.
De heer A.A. (Albertus Antonius) van Lint is al zeer lang actief voor de St. Petruskerk in allerlei bestuursfuncties tot aan de sluiting in 2011 toe. Hij bekleedde daarnaast bestuursfuncties bij RK School De Eemstein en de KBO afdeling Zwijndrecht. De heer Van Lint was vrijwilliger bij het Centrum voor Oriëntatie en Opleiding en is nog altijd actief voor de Stichting Seniorenbus.
Mevrouw I. (Irene) van Wingerden-Versluijs is samen met haar man de drijvende kracht achter de stichting TRIS-Kontakten, welke in 2003 is opgericht. Met een niet aflatende inzet heeft zij in hoge mate bijgedragen aan de totstandkoming in 2011 en instandhouding van het TRIS-Museum. Daarnaast was ze lid van het Wijkplatform van de gemeente Zwijndrecht in de periode 2007-2011.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMCOLUMN
Dit is gewoon sméken om een ambtenarenmop
Dordrecht -
14
Als je de betekenis kent van deze zwarte streep op Duitse verkeersborden, scheelt dat veel stress
Verkeersborden in het buitenland zijn voor vakantiegangers soms een bron van stress, maar je kunt er vaak meer aan aflezen dan je denkt. Wanneer je bijvoorbeeld de betekenis kent van de dunne zwarte strepen op Duitse verkeersborden, kan dit een hoop stress schelen. -
indebuurt.nl
Fundaparel: deze drijvende woning bij Stadswerven staat te koop voor 1,3 miljoen euro
In Dordrecht staan regelmatig bijzondere huizen te koop. Van een tuinmanswoning op een voormalige buitenplaats tot een huis in een verborgen straatje. Deze keer lichten we een huis op het water uit.Dordrecht -
PREMIUM
‘Kort lontje’ van de onderbuurman: auto gaat in vlammen op door molotovcocktail
Als een geparkeerde auto op de Brouwersdijk in Dordrecht in brand vliegt, wijst de eigenaar direct naar zijn onderbuurman Omar de L. (55) als waarschijnlijke dader. Wijkagenten herkennen hem op bewakingsbeelden als de dader die een molotovcocktail in de wagen gooit, maar De L. ontkent.Dordrecht -
Groep 8'ers beleven ‘gaafste gymles ooit’: ‘Ik snap nu veel beter hoe het is om een handicap te hebben’
Leerlingen uit de groepen 8 van De Bouwsteen en De Schelf uit ‘s-Gravendeel ondervonden spelenderwijs dat als je een handicap hebt, er alsnog veel mogelijk is. Ze ervoeren zelf hoe het is om in een rolstoel te zitten tijdens een buitenrit door het dorp en gingen met elkaar de uitdaging aan tijdens potjes rolstoelbasketbal en goalbal.'s-Gravendeel
-
Basisbeurs definitief terug, zo ziet de nieuwe studiefinanciering eruit
-
-
-
DE KWESTIE
Doek valt voor Dordtse Kerstmarkt: ‘Gewoon kleiner en mét kerstspullen en sfeer!’
Het doek valt voor de kerstmarkt in Dordrecht. Het populaire evenement blijkt, zeker na de pandemie, niet levensvatbaar. Als alternatief zouden de Dordtse Decemberdagen verder uitgebouwd kunnen worden. Maar die zouden dan drie weken moeten duren. En daar moet de gemeenteraad nog een ei over leggen. Onze lezers hebben er een mening over. ,,Misschien terug naar de basis en niet proberen de grootste willen zijn.”Dordrecht -
PREMIUMMet video
‘Op Tinder staat dat ik aseksueel ben, maar soms beginnen ze alsnog aan me te friemelen’
Ze voelen geen seksuele aantrekkingskracht, doen niet (vaak) aan seks, maar hebben (soms) wel lustgevoelens. Aseksuelen stuiten op veel onbegrip, maar voelen zich wel bevrijd. ,,Alles kan en mag.” Wanneer ben je aseksueel?