Volledig scherm
Kozakken Boys en ASWH zijn hofleverancier met beiden twee spelers in het elftal van het seizoen 2018-2019. © Archieffoto's

Deze voetballers staan in ons elftal van het jaar

Onze verslaggevers bezochten het afgelopen seizoen weer vele voetbalwedstrijden in de regio. Spelers die in positieve zin opvielen, konden worden genomineerd voor het elftal van de week. Maar liefst 192 voetballers verdienden daarin een plaatsje, maar een aantal namen kwam regelmatig terug. Uit die spelers is ons team van het voetbaljaar 2018-2019 samengesteld. Lees hieronder welke voetballers ons elftal van het jaar hebben gehaald. 

Jeroen de Veij (Pelikaan)

4 uitverkiezingen
Dit seizoen: ,,Ik heb in 14 van de 26 wedstrijden de 'nul' gehouden, dus persoonlijk is het een goed seizoen geweest. Helaas hebben we het niet kunnen bekronen met promotie via de nacompetitie, waarin we meer verdiend hadden.”

Hoogtepunt: ,,De wedstrijden tegen Brederodes en Papendrecht begin dit seizoen, waarin ik echt punten pakte. Dat goede gevoel heb ik vast kunnen houden.”

Volgend seizoen: ,,Gaan we weer een nieuwe poging wagen. Misschien moeten we wel hardop uitspreken dat we voor de titel gaan.”

Armando Tuur (Wieldrecht)

3 uitverkiezingen
Dit seizoen: ,,Mijn tweede jaar bij Wieldrecht was prachtig. Het was een enorme eer om aanvoerder te zijn in de laatste weken, maar ik heb de kampioensschaal samen met Mark van Agteren en Daan Vegt in ontvangst genomen. Het was echt een teamprestatie.”

Hoogtepunt: ,,De 0-2 zege bij DFC op 13 april was cruciaal, dat was de bevestiging dat we nog kampioen konden worden. Op 25 mei hebben we het uit bij Dubbeldam afgemaakt.”

Volgend seizoen: ,,Ga ik met veel vertrouwen en een positieve mindset naar Oranje Wit. Ik hoop dat we met een nieuw en jong team veel mensen zullen verrassen.”

Het artikel gaat verder onder de foto. 

Volledig scherm
Peter Verhoeve stond maar liefst vijf keer in het elftal van de week. © Peter Verheijen

Peter Verhoeve (ASWH)

5 uitverkiezingen
Dit seizoen: ,,Heb ik samen met Stanley Husen een lekker seizoen gedraaid achterin en heb ik daarnaast belangrijk kunnen zijn met twaalf goals, waarvan zeven uit een penalty en eentje uit de rebound van m'n enige gemiste penalty.”

Hoogtepunt: ,,Uiteraard het grote feest na de promotie naar de tweede divisie na de zege bij FC Lienden. Helaas kon ik zelf niet meedoen vanwege een schouderblessure, maar geweldig om vijf mooie jaren bij de club zo af te sluiten.”

Volgend seizoen: ,,Speel ik met VVSB in de derde divisie. Ik was uiteraard graag meegegaan naar de tweede divisie, maar dit kon niemand voorspellen in februari.”

Mark Zwang (VVGZ)

5 uitverkiezingen
Dit seizoen: ,,We begonnen uitstekend aan het seizoen, maar na een tijdje werden de resultaten toch wat minder. Toch is het ongelooflijk dat we met 34 punten, zes minder dan nummer drie Heerjansdam, de nacompetitie in zijn gegaan en daarin zijn gedegradeerd. De wedstrijd bij NSVV was de eerste wedstrijd in twee jaar die ik moest missen vanwege een blessure, heel frustrerend.”

Hoogtepunt: ,,Ik heb me op m'n 22ste weer verder kunnen ontwikkelen en heb zeven goals gemaakt, meer dan in de drie seizoenen hiervoor bij elkaar.”

Volgend seizoen: ,,Gaan we alles geven om direct weer te promoveren, maar dat zal niet meevallen. Gelukkig heeft onze nieuwe trainer Fop Gouman ervaring met kampioenschappen.”

Jesper van den Bosch (ASWH)

3 uitverkiezingen
Dit seizoen: ,,Begin maart wilde ik nog graag naar Barendrecht, drie maanden later promoveerden we tot verrassing van iedereen naar de tweede divisie na een uitstekende derde periode en een onvergetelijke nacompetitie.”

Hoogtepunt: ,,De ontlading na de goal van Sam van de Kreeke bij FC Lienden in de 96ste minuut. Veel mooier kon het bijna niet.”

Volgend seizoen: ,,Gaan we 34 hele mooie wedstrijden spelen, tegen veel aansprekende clubs. De gesprekken met onze nieuwe trainer Rogier Veenstra waren erg positief. Hij is pas 31 jaar, maar enorm gedreven.”

Leroy Rubio-Rijsdijk (DFC)

5 uitverkiezingen
Dit seizoen: ,,Vanwege het overlijden van Paul Pluijmert was het natuurlijk een heel gek seizoen, maar het was fantastisch dat we daarna tien duels op rij wonnen. Met twintig goals heb ik zelf misschien wel m'n beste seizoen ooit gespeeld. Ik heb ook veel gehad aan Colin Reening als balvaste spits voor me, zodat ik steeds kon aansluiten.”

Hoogtepunt: ,,Toch wel de 6-0 zege op SEOLTO, een week na de begrafenis van Paul. Dat was echt een magische middag die ik nooit zal vergeten. Door die periode zijn we als team heel hecht geworden.”

Volgend seizoen: ,,Wieldrecht werd uiteindelijk op doelsaldo kampioen en in de nacompetitie was het op bij ons, maar volgend seizoen gaan we weer om promotie strijden.”

Het artikel gaat verder onder de foto. 

Volledig scherm
Gwaeron Stout stond drie keer in het elftal van de week. Na dit seizoen vertrekt hij naar IJsselmeervogels. © BSR Agency/Soccrates

Gwaeron Stout (Kozakken Boys)

3 uitverkiezingen
Dit seizoen: ,,Mijn zevende seizoen bij Kozakken Boys was best vreemd, omdat in oktober al duidelijk werd dat ik naar IJsselmeervogels zou gaan. Jasper de Muijnck bleek niet de geschikte opvolger voor Danny Buijs, maar toen Michel Langerak in november terugkeerde begon het wel weer te lopen.”

Hoogtepunt: ,,De 5-0 tegen IJsselmeervogels in maart waarin ik ook scoorde was speciaal, maar vooral de bekerwedstrijden tegen Almere City (2-1) en Vitesse (1-2) op eigen veld waren heel mooi.”

Volgend seizoen: ,,Ja, IJsselmeervogels dus, toch een keer een nieuw avontuur.”

Marciano Simonis (Sliedrecht)

5 uitverkiezingen
Dit seizoen: ,,Nadat ik in mei 2014 bij Sparta mijn kruisband afscheurde heb ik vier seizoenen niet of nauwelijks gevoetbald, dus de keuze voor Sliedrecht heeft geweldig uitgepakt. Ik heb zeventien keer gescoord en veel assists gegeven, maar heb vooral het plezier weer helemaal hervonden.”

Hoogtepunt: ,,Mijn vrije trap tegen Sportlust'46, de bekerwinst en de bijna promotie naar de hoofdklasse.”

Volgend seizoen: ,,Er vertrekken een paar belangrijke krachten bij ons, maar er staat een heel hecht team met veel kwaliteit. Ik wil persoonlijk nog meer veldgoals maken.”

Joran Schröder (Stedoco)

Quote

Ik mocht het dit seizoen als diepe spits proberen. Dat is met 23 goals aardig gelukt

Joran Schröder (Stedoco)

3 uitverkiezingen
Dit seizoen: ,,Mocht ik het eens als diepe spits proberen. Dat is met 23 goals wel aardig gelukt. Daarmee werd ik vierde op de topscorerslijst in de derde divisie, terwijl ik vorig seizoen vier keer scoorde.”

Hoogtepunt: ,,Mijn Zidane-volley uit bij Quick Boys na een voorzet van Toby Mulder was mijn mooiste goal.”

Volgend seizoen: ,,Stedoco krijgt er met Kyle Doesburg en Wesley Meeuwsen twee goede spitsen bij, dus ik denk dat ik weer op mijn oude plek als aanvallende middenvelder terechtkom.”

Ahmed El Azzouti (Kozakken Boys)

4 uitverkiezingen
Dit seizoen: ,,Vorig jaar maakte ik 28 goals, dus het was lastig dat te overtreffen. Met 21 goals, waarvan drie in de beker, mag ik wel tevreden zijn na een lastige seizoensstart.”

Hoogtepunt: ,,De zege op Almere City in de KNVB-beker, waarin ik in de 93ste minuut de winnende goal maakte. Ook mijn twee goals tegen IJsselmeervogels waren bijzonder.”

Volgend seizoen: ,,Ga ik samen met Gwaeron Stout en Sanny Monteiro naar IJsselmeervogels. Een mooie club waar ik mezelf opnieuw zal moeten bewijzen.”

Corné van Horik (Arkel)

Volledig scherm
Corné van Horik stond drie keer in het elftal van de week. ,,Mooi dat ik belangrijk heb kunnen zijn met 26 goals in 26 duels.’’ © Jan Noorlandt

3 uitverkiezingen
Dit seizoen: ,,Toen ik twee jaar geleden terugkeerde naar Arkel na vijf jaar bij Unitas had ik niet durven dromen dat we twee keer op rij kampioen zouden worden, maar het is toch echt gebeurd. Mooi dat ik belangrijk heb kunnen zijn met 26 goals in 26 duels, maar ik wil vooral de credits geven aan mijn teamgenoten en trainer Leon Elands.’’

Hoogtepunt: ,,Het kampioensfeest was prachtig, vooral omdat de ontlading groot was na de spannende kampioenswedstrijd bij SVW.”

Volgend seizoen: ,,Gaan we voor een derde titel op rij, haha. Nee, we voelen geen druk, maar ik denk dat de tweede klasse ons goed ligt met nog meer voetballende ploegen.”

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in! Voor nieuws uit Gorinchem en omstreken, schrijf je hier in.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht

Poll

De sluitingstijden voor horeca in Dordrecht moeten:

  • Blijven zoals het nu is. Het is prima zo. (39%)
  • Alleen de sluitingstijden in het centrum loslaten en ondernemers zelf laten bepalen. (13%)
  • Alleen horeca buiten het uitgaanskerngebied twaalf keer per jaar de kans geven later dan 00.00 uur open te zijn. (11%)
  • Zowel sluitingstijden centrum loslaten als horeca buiten de kern meer ruimte geven. (37%)
971 stemmen