Volledig scherm
© ANP

DFC schrapt wedstrijden na overlijden Paul (23)

De Dordtse voetbalclub DFC heeft voorlopig alle wedstrijden en activiteiten afgelast, na het overlijden van Paul Pluijmert. De eerste elftalspeler werd in de nacht van zaterdag op zondag doodgestoken in Breda. 

Op de website meldt het bestuur van de club dat zij ‘geschokt en verbijsterd’ is. En dat daarom is besloten tot en met komend weekend alle activiteiten en wedstrijden op het DFC-terrein af te lasten. ,,Het bestuur van DFC is in diepe rouw en heeft uit respect voor de overledene dit besluit genomen. Een trouw lid is uit het leven weggerukt en we blijven verslagen en vol ongeloof achter’’, schrijft Ger Husen van het bestuur. 

Neergestoken

De Dordtse speler werd in de nacht van zaterdag op zondag neergestoken na het stappen in Breda. De dader, een 36-jarige Bredanaar, zit vast. Over het motief bestaat nog onduidelijkheid. Volgens de politie is de kans groot dat Pluijmert een ‘willekeurig’ slachtoffer was. Bekenden van de Dordtenaar zeggen dat de vriendengroep van de speler de 36-jarige man aanspraken, omdat hij iemand had geslagen. Daarna zou de Bredanaar hebben gestoken. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht