Volledig scherm
Egel Five is overleden. © Dierenbescherming

‘Dier van het jaar’ egel Five is ingeslapen: ‘Dit was het beste voor haar’

De Egelopvang Papendrecht heeft egel Five in moeten laten slapen. Het diertje is dinsdag overleden. ,,Het is het beste voor haar. Een dier moet niet lijden’’, reageert verzorger Ferry van Jaarsveld.

De egel verscheen in landelijke media vanwege haar opvallende uiterlijk. Five werd de opvang binnengebracht met slechts vijf stekels, als gevolg van een schimmelinfectie. Die bekendheid leidde vorige week nog tot de benoeming van Dier van het Jaar 2019 door het blad Kidsweek. Van Jaarsveld: ,,Gelukkig heeft ze dat nog mee mogen maken. We hebben het met de vrijwilligers gevierd met taart.’’

Hoewel haar verzorgers er sinds ze werd opgevangen in april alles aan hebben gedaan om Five beter te maken, konden ze haar niet redden. ,,Dat is heel sneu. Ze kreeg doorligplekken’’, aldus Van Jaarsveld. ,,Voor het dier zelf was het niet meer te doen. Dit was het beste voor haar. Een dier moet niet lijden.’’

Vermoedelijk borstkanker

Bij onderzoek na haar overlijden is een tumor aangetroffen, meldt de Egelopvang. ,,Vermoedelijk had ze borstkanker’’, zegt haar verzorger. Nader onderzoek moet uitwijzen of dit ook de oorzaak is geweest van haar symptomen en zwakke gezondheid.

De Dier van het Jaar-verkiezing ging gepaard met een cheque van 1000 euro. Die gebruikt de opvang voor een speciaal ziekenboegje voor egels met een huidafwijking. Mogelijk wordt deze vernoemd naar Five.

In april van dit jaar brachten wij een bezoek aan Five in de Egelopvang Papendrecht. Bekijk de video hieronder.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Papendrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht