PREMIUM
Dit gloednieuwe restaurant zou niet misstaan in Dubai of New York: ‘Ik ben er supertrots op’
Een modern vlees- en visrestaurant met een Aziatische twist. Én een al beproefd concept: Il Mercato. Horecamagnaat Bjorn van Dijl opent niet één, maar twee nieuwe restaurants. Allemaal op bijna 1000 vierkante meter in Hendrik-Ido-Ambacht. Woensdag gaan de deuren van het Italiaanse restaurant al open en eind januari gaat restaurant Kita van start. ‘Ik laat me inspireren door de meest extravagante horeca in Londen en Dubai.’
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMCOLUMN
Met een pakkie Brandaris weer naar huis
Ik zag het (nog) niet in de Dordtse Historische kalender staan, maar volgens mij ‘mag’ winkelcentrum Sterrenburg dit jaar haar 50-jarig bestaan vieren. Dankzij Facebook, dat mij zo’n beetje dagelijks herinnert aan gebeurtenissen uit een relatief nabij verleden, zag ik dat ik tien jaar geleden in een column aandacht besteedde aan het (toen bijna) 40-jarig bestaan van dit winkelcentrum, dus dat rekensommetje was snel gemaakt. -
PREMIUM
Van ‘fine dining’ tot familierestaurant, horeca-imperium breidt wéér uit: ‘Geen rampestamp pizza’
Horecamagnaat Bjorn van Dijl zat met zijn restaurants al flink verspreid door de Drechtsteden, maar heeft nu ook voet aan wal gezet aan het Waterbusplein in Hendrik-Ido-Ambacht. Op de Noordkade opent Van Dijl binnenkort twee horecatenten, naast elkaar. ,,Twee heel verschillende restaurants.’’ -
Dit zijn de goedkoopste auto's voor private lease
Met private lease kun je voor een vast bedrag in een gloednieuwe auto rijden. Nagenoeg alles is inbegrepen: of het nu wegenbelasting, de verzekering, onderhoud of pechhulp is, je hoeft er niet over na te denken. Dit zijn de goedkoopste modellen. -
PREMIUMOVER DE TONG
‘Cocktails, camera, action!’ Fotogenieke Urban Streetfood Bar begraaft ouderwets appeltaartritueel
Over de Tong? Vooruit, deze rubriek heet vandaag voor één keer ‘Over de Top’. Een gouden glittervloer, gave graffitikunst, botanische prints, een kakofonie aan kleur. De Urban Streetfood Bar in Papendrecht is indrukwekkend, maar vooral ‘Instagrammable’. Cocktails, camera, action! -
PREMIUM26
Meer uren per dag werken in minder dagen, kan het?
Meer tijd voor ons sociale leven, minder files en minder drukte bij de kinderopvang. Om de problemen op de arbeidsmarkt aan te pakken, komt internist en hoogleraar Marcel Levi met een opmerkelijk voorstel: ga hetzelfde aantal uren werken in minder dagen.
-
PREMIUMVAN DE STRAAT
Zoë en Syenna willen later graag samen op vakantie en naar festivals: ‘Daar zijn we nu nog te jong voor’
Fotograaf Maartje Brockbernd loopt wekelijks iemand tegen het lijf. Deze keer kwam ze Zoë Brochard (13) en Syenna Janssens (13) tegen op de Brouwersdijk in Dordrecht. -
-
-
PREMIUMCOLUMN
Mijn smoesjes maken geen indruk op ‘creatief bedelaar’ Job
Job is wat je noemt een creatief bedelaar. Ik probeer hem nog wel eens te ontlopen - vooral als ik even geen losgeld in mijn zak heb - maar hij staat meestal dermate strategisch opgesteld bij de supermarkt dat er geen ontkomen aan is. -
Koken & Eten
Hygiëne in de keuken: maak ook je kruidenpotjes af en toe goed schoon
Veel gevallen van voedselvergiftiging ontstaan thuis, aldus het RIVM. De meeste bacteriën in de keuken denk je waarschijnlijk te vinden in de keukenhanddoek, vuilnisbak of snijplank, maar uit een nieuwe studie blijkt dat kruidenpotjes nog grotere bacteriemagneten zijn.
In samenwerking met indebuurt Dordrecht