Volledig scherm
Zangeres Merol staat dit jaar op Wantijpop. © Merol

Dit is de eerste headliner van festival Wantijpop

De Dordtse zangeres Merol staat dit jaar op Wantijpop. Ze is de eerste headliner die de organisatie van het gratis festival in het Wantijpark bekend heeft gemaakt.

,,Ze is op dit moment razend populair. En ze won natuurlijk onlangs de Dordtse Popprijs”, zegt Dirk Malschaert van Wantijpop.

Merol, echte naam Merel Baldé, scoorde de afgelopen maanden de ene hit na de andere. Van Lekker met de meiden en Kerst met de fam tot haar single die ze vorige maand uitbracht met de opvallende titel Hou je bek en bef me.

De 28-jarige Dordtse tourt de komende maanden door heel het land en staat onder andere drie keer op het podium van de Amsterdamse poptempel Paradiso. Zaterdag 15 juni heeft ze een plekje vrijgemaakt voor Wantijpop in haar thuisstad. De rest van de line-up van het festival is nog niet bekend.

Het programma van Live at Wantij, het betaalde zusje van Wantijpop op vrijdag 14 juni, is wel al enige tijd bekend. Daar zullen Di-rect, Racoon, Wulf en Dordtenaar Nielson optreden. Er zijn nog tickets beschikbaar.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht