Volledig scherm
Vorig jaar ging de Vrijwilligersprijs Dordrecht naar de Reddisgsbrigade. © Gemeente Dordrecht

Dit zijn de vijf genomineerden voor de Dordtse Vrijwilligersprijs 2019

De genomineerden voor de jaarlijkse Dordtse Vrijwilligersprijs zijn bekend. Uit een groep van 25 organisaties heeft de jury er vijf geselecteerd.

Het gaat om Vrij Kindertoneel Dordrecht, Speeltuinvereniging Oosterkwartier, de Unie van vrijwilligers met hun project zwemmen met gehandicapten, Molen Kyck over den Dyck en Moeders Informeren Moeders. Zij maken kans op de hoofdprijs van 2500 euro, of 1500 euro voor de tweede plaats of 1000 euro voor de derde plaats. 

De Dordtse Vrijwilligersprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een instelling, organisatie of groep die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor het vrijwilligerswerk. 

Zonnetje

De winnaar wordt zaterdag 7 december bekendgemaakt in het theatercafé van Schouwburg Kunstmin. Die dag staat sowieso in het teken van vrijwilligers, aangezien het de Landelijk Dag van de Vrijwilliger is. De gemeente zet die dag vrijwilligers extra in het zonnetje met advertenties in kranten, borden in de stad en het uitdelen van attenties op verschillende plekken in de stad. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht