Volledig scherm
Vanaf een roze flamingo keken bezoekers naar de film. © Milan Rinck

Dobberend op het water kijken naar Chez Nous

Dordrecht Pride is gisteravond afgetrapt met een ‘drijf-in’ bioscoop in de Spuihaven. In het water lagen onder meer zo’n tien opvallend roze, opblaasbare flamingo’s, met daarop plek voor in totaal zo’n dertig personen. 

Andere nieuwsgierigen stond het vrij om zelf vanaf een opblaasbootje in het water naar de film te kijken. Het grote scherm hing aan de rand van het water, ter hoogte van het kantoor van de VVV. Daar stond ook een podium waar mensen konden zitten om mee te kijken.

De film die werd getoond, past volledig in het thema van Dordrecht Pride. Er werd gekeken naar de Nederlandse komedie Chez Nous uit 2013, met in de hoofdrollen Alex Klaassen, Thomas Acda en Peter Faber. De film gaat over een homocafé dat failliet dreigt te gaan. Om dit te voorkomen, pleegt een groep vrienden tijdens Gay Pride in Amsterdam een diamantenroof.

Dordtse pride

In Chez Nous is ook een klein rolletje weggelegd voor zangeres Anita Meyer. Vandaag, tijdens het festival van de lhbt-gemeenschap, staat Meyer op het podium op het Beverwijcksplein. Haar optreden is slechts een van de vele activiteiten die vandaag op het programma van Dordrecht Pride staan.

Voor het eerst wordt er dit jaar een Pride Walk gehouden in Dordrecht, vanaf de Grote Markt naar het Beverwijcksplein. Met deze tocht laten deelnemers zien dat ze staan voor een stad waarin iedereen veilig zichzelf kan zijn. Scholen, (sport)verenigingen, bedrijven, collega’s en vriendengroepen lopen mee, evenals leden van politieke partijen, leden van het Europarlement en de Tweede Kamer, leden van de gemeenteraad en de burgemeester van Dordrecht.

Verder komt politiewoordvoerder en voorzitter van het landelijke politienetwerk Roze in Blauw Ellie Lust om 14.30 uur naar de Roze Kerk op het Beverwijcksplein om te vertellen over lhbt-acceptatie en veiligheid.

De festiviteiten vandaag op het plein duren van 13.00 tot 21.00 uur. Daarna begint de afterparty in café The Mood.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht