Dode man bij noodopvang Dordrecht blijft raadsel

VideoDe politie staat voor een raadsel wie de dode man is, die zondagmiddag werd aangetroffen direct naast een crisisopvang voor vluchtelingen in Dordrecht. Ook is vooralsnog niet bekend wat hem is overkomen. Zijn lichaam werd rond 17.00 uur afgevoerd voor nader onderzoek. De politie spreekt op Twitter van een 'Plaats delict', wat er mogelijk op wijst dat er een misdrijf heeft plaatsgevonden.

Het lichaam van de man werd rond 12.20 uur ontdekt bij de zijingang van Drechtwerk aan de Dordtse Snelliusstraat, waar op dit moment een groep vluchtelingen wordt opgevangen. Het stoffelijk overschot lag in de regen op straat met een slipper ernaast. De politie zegt niet te weten wie de man is.

Waarschijnlijk gaat het niet om één van de vluchtelingen, want die dragen een polsbandje. Dat had deze persoon niet. Het lichaam van de man is rond 17.00 uur afgevoerd met een auto voor nader onderzoek.

Vlak na het afvoeren van het lichaam, brak de politie tevens de onderzoeksplek af. De politie had de straat afgezet met linten om uitgebreid onderzoek te kunnen doen naar de identiteit van de man en de doodsoorzaak. Ook zette de politie een helikopter in om overzichtsfoto's te maken van het terrein. Deze foto's kunnen later in het onderzoek worden gebruikt.

Crisisopvang
Het gebouw Drechtwerk doet sinds enige tijd dienst als crisisopvang. Zojuist was besloten dat de huidige groep vluchtelingen mocht blijven tot 30 november. Ze slapen met ongeveer honderd man in één van de hallen, vooral mensen uit Eritrea en Syrië.

Drechtwerk zelf, de sociale werkvoorziening van de Drechtsteden, was zondag buiten bedrijf. Het pand van Drechtwerk ligt aan de rand van Dordrecht op een bedrijventerrein dicht bij de A16.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht