Volledig scherm
© Rinie Boon

Dolgelukkig met nieuw gebit

SLIEDRECHTDe Papendrechtse Marja Scholtes, die al een halfjaar zonder bovengebit rondliep, is dolgelukkig. De Gebitskliniek uit Sliedrecht, waar Britt Hageraats haar een gratis passend kunstgebit aanbood, kreeg het in één middag voor elkaar. De oude niet-passende prothese werd aangepast en Scholtes kan na maanden weer normaal eten en praten. 'Ik ben euforisch,' zegt Scholtes.

,,De prothese past, het zit naar behoren," zegt de Papendrechtse Marja Scholtes nog enigszins verbaasd. Na een half jaar zonder bovengebit rond te hebben gelopen, heeft Scholtes eindelijk een prothese die past.

Toen afgelopen zaterdag het verhaal van Scholtes in deze krant verscheen, bood de Gebitskliniek op de Kerkbuurt in Sliedrecht zich aan als redder in nood. Eigenaresse Britt Hageraats van de prothesekliniek bood aan het kunstgebit gratis passend te maken. Gistermiddag had Scholtes een afspraak, om slechts een paar uurtjes later de kliniek weer uit te lopen. ,,Ik ben helemaal euforisch," zegt de Papendrechtse lachend. ,,Ik ben zo'n gelukkig mens. De manier waarop ze hier met me omgingen, zo vriendelijk en met begrip. Dat heb ik nog niet eerder gezien in deze branche."

Hageraats van de Gebitskliniek maakte de oude prothese passend door deze op te hogen. ,,We hebben een randopbouw gemaakt die beter over de kaak valt. Het heeft een zachte basis waardoor ze het gebit zonder kleefpasta in kan," legt ze uit. Toen Scholtes op 5 mei haar verrotte bovengebit liet trekken bleken er geen passende neptanden te zijn. FBTO wilde niet voor de kosten opdraaien, maar de ellende lijkt nu voorbij. Over twee weken moet Scholtes terugkomen voor het definitieve gebit.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht