Volledig scherm
Het vuur brak rond zeven uur donderdagavond uit. © Fotopersburo Busink

Doneeractie voor getroffen varkensstalhouder: ‘Levenswerk in vlammen opgegaan’

,,Vreselijk als je je levenswerk in vlammen op ziet gaan.’’ Om die reden is Lisa de Ruiter een doneeractie gestart voor de getroffen familie van de varkensstal aan de Middenpolderweg in Streefkerk.

Haar streefbedrag is op 10.000 euro gesteld. Onduidelijk is waarom de initiatiefnemer voor deze hoogte heeft gekozen. Op de website geeft ze daar geen toelichting op en ze is vooralsnog niet bereikbaar voor commentaar. ,,Een boerenbedrijf is vaak een familiebedrijf waar iedereen met heel zijn hart voor het bedrijf zorgt. We willen deze mensen een hart onder de riem steken’’, vertelt ze wel op de doneerwebsite.

De getroffen varkensstalhouder is daags na de fatale brand niet in de gelegenheid om te vertellen over de nachtmerrie die zijn gezin heeft getroffen. Hoewel er niemand gewond raakte, overleefden maar elf van de 1500 varkens het drama. Ook een schuur met vijftig geitjes kon net op tijd worden gered van de vlammenzee.

De kadavers van de beesten worden vrijdag geruimd en de restanten van de tal gesloopt. Daarvoor werd door brandweer en forensische opsporing van de politie onderzoek gedaan naar de brand. Daarmee moet worden uitgesloten dat sprake is van brandstichting. Vooralsnog zijn daar geen aanwijzingen voor. Vlak voor het vuur uitbrak hoorden medewerkers een harde knal.

Volledig scherm
Zelfs van flinke afstand was de rookpluim goed te zien. © Fotopersburo Busink

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Streefkerk en omstreken? Schrijf je hier in!

 1. Hopelijk is de mislukte Essenhopper een leermomentje voor Dordrecht
  PREMIUM

  Hopelijk is de mislukte Essenhop­per een leermoment­je voor Dordrecht

  ‘En wat is hier nou het leermomentje?’ Ik vond dat altijd een vreselijk woord… leermomentje. In mijn jeugd werd het, op school of tijdens trainingen en cursussen, wel degelijk serieus door leerkrachten gebruikt. In latere jaren werd de uitdrukking nog louter op cynische toon gebezigd door betweterige tiepjes die daarbij met gestrekte vingers demonstratief het welbekende ‘aanhalingstekengebaar’ maakten.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht

Poll

Moet Dordrecht straatmuzikanten weer toestaan?

 • Ja, met volledige vrijheid voor de muzikanten (24%)
 • Ja, maar alleen met een vergunning op vaste plekken en vaste tijdstippen (38%)
 • Nee, weg met die herrie (30%)
 • Wel of geen muziek, het is mij om het even (8%)
683 stemmen