Dordrecht maakt zich op voor de werkzaamheden bij de Wantijbrug. Op verschillende plekken in de stad duiken borden op die automobilisten moeten wijzen op de omleidingsroutes.
Volledig scherm
Dordrecht maakt zich op voor de werkzaamheden bij de Wantijbrug. Op verschillende plekken in de stad duiken borden op die automobilisten moeten wijzen op de omleidingsroutes. © AD

Dordrecht kleurt geel van de verkeersborden door de afsluiting van de Wantijbrug

FOTO'SDordrecht maakt zich op voor dik tien weken vertraging vanwege de afsluiting van de Wantijbrug, vanaf zondag.

Op tientallen plekken langs doorgaande wegen in de stad duiken knalgele borden op die automobilisten erop wijzen dat alles vanaf zondagavond 19.00 uur anders is. Dan begint Rijkswaterstaat aan de klus en kunnen de 68.000 voertuigen die per etmaal over de brug rijden niet langer hun vertrouwde route pakken.

Op de Oranjelaan is een tijdelijke busbaan aangelegd, zodat de bus en de hulpdiensten vrij baan hebben. Bij de supermarkten langs de Merwedestraat is een kruis op de weg getekend. Gehoopt wordt dat het verkeer deze kruising tijdens de drukte niet verspert en de supermarkten bereikbaar blijven.

De meeste borden wijzen weggebruikers op alternatieven richting hun bestemming. Mochten zij desondanks vasthouden aan hun gebruikelijke route, dan zijn ze in elk geval langer onderweg.

Gemeente en Rijkswaterstaat hopen dat automobilisten voor alternatief vervoer kiezen, zoals fiets, trein of (water)bus.

Volledig scherm
© AD
Bij de supermarkten langs de Merwedestraat is een kruis op de weg getekend. Gehoopt wordt dat het verkeer deze kruising tijdens de drukte niet verspert en de supermarkten bereikbaar blijven.
Volledig scherm
Bij de supermarkten langs de Merwedestraat is een kruis op de weg getekend. Gehoopt wordt dat het verkeer deze kruising tijdens de drukte niet verspert en de supermarkten bereikbaar blijven. © AD
Volledig scherm
© AD
Volledig scherm
© AD
Volledig scherm
© AD
Volledig scherm
© AD
Volledig scherm
© AD
Volledig scherm
© AD
Op de Oranjelaan is een tijdelijke busbaan aangelegd, zodat de bus en de hulpdiensten vrij baan hebben.
Volledig scherm
Op de Oranjelaan is een tijdelijke busbaan aangelegd, zodat de bus en de hulpdiensten vrij baan hebben. © AD

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht