Volledig scherm
De Dordtse Erica de Winter met haar I Love-tassen. © VICTOR VAN BREUKELEN

Dordrecht krijgt eigen tassen

Waarom lopen toeristen in andere steden wel met de bekende I Love-tassen rond en in Dordrecht niet? Die vraag bracht Erica de Winter op het idee van een ‘eigen’ tas.

 De Dordtse ontwierp een I love Dordrecht-tas en bedacht daar zes verschillende pakketten met lokale producten bij. Ze liep al langer rond met de plannen. ,,Dordrecht is de oudste stad van Holland en een van de mooiste steden van Nederland. We mogen best wat trotser zijn”, zegt De Winter.

Dordtse producten

Voor de pakketten zocht de creatieve Dordtse contact met verschillende andere ondernemers. ,,Veel mensen weten niet wat er allemaal in onze stad gemaakt wordt. De Dordtse bierworst bijvoorbeeld. Hartstikke lekker.” 

Zes verschillende pakketten komen uiteindelijk op de markt. De thee-tas is met 19,95 euro de goedkoopste en is gevuld met onder meer schapenkoppenthee, schapiekoekjes die zijn gemaakt door Drechtwerk, een mok en pannenkoekenmix. ,,In elke tas zitten waardebonnen van verschillende Dordtse ondernemers en een legenda met waar de naam ‘schapenkop’ vandaan komt.”

De Winter heeft ook al aan de feestdagen gedacht. In de twee speciale kerstedities van de tassen komen zes glazen kerstballen. ,,Op dit moment zijn ze daar nog mee bezig. Op elke bal komt een andere Dordtse bezienswaardigheid”, vertelt ze vol trots.

Typisch Dordts

Stiekem hoopt de maakster dat de tas niet alleen wordt gekocht door toeristen, maar ook door inwoners van Dordrecht. ,,Als ik naar iemand buiten de stad ga, neem ik altijd iets mee wat typisch Dordts is. Mensen vinden dat leuk.” Daarom heeft ze ook al contact gelegd met de gemeente, die de tassen zou kunnen gebruiken als relatiegeschenk. ,,De afspraak is al gemaakt.”

De tassen zijn onder meer te bestellen via de facebookpagina van Ilovedordrecht. De Winter is ook al in gesprek met winkeliers die de pakketten mogelijk gaan verkopen. Er volgen nog meer souvenirs, zoals manchetknopen, chocolade en speldjes.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht