Volledig scherm
Impressie van de Vest zonder steiger. © Gemeente Dordrecht

Dordrecht schrapt mogelijk minder parkeerplekken op de Vest na onvrede La Venezia

De gemeente schrapt wellicht minder parkeerplekken op de Vest in Dordrecht dan ze aanvankelijk van plan was. Aanleiding is de grote onvrede bij de naastgelegen ijssalon La Venezia. Die vreest enorm omzetverlies als de plannen in de huidige vorm worden doorgezet.

,,We nemen signalen van belanghebbenden heel serieus’’, legt woordvoerder Mark Benjamin uit waarom de gemeente belooft opnieuw naar het herinrichtingsplan voor het deel van de Vest bij de Spuihaven te kijken.

De gemeente benadrukt dat een heroverweging van het plan geen toezegging is dat er daadwerkelijk nog zaken worden aangepast.

Toezeggingen

,,We kijken of we de eigenaar van ijssalon La Venezia op de een of andere manier tegemoet kunnen komen’’, vervolgt Benjamin. ,,Harde toezeggingen doen we niet, maar we kijken wel wat er mogelijk is, waarbij de factor tijd ook een rol speelt. We willen het project wel nog dit jaar uitvoeren.’’

Volgens de gemeente is het schrappen van de 21 parkeerplekken nodig omdat parkerende auto’s aan de kant van de Spuihaven ‘onveilige situaties’ veroorzaken voor fietsers. Ook zou het zorgen voor opstoppingen van voertuigen richting parkeergarage Drievriendenhof, vooral op drukke momenten.

Quote

Niemand zit te wachten op lange juridische procedures

Mark Benjamin, gemeente Dordrecht

Verder wil de gemeente de wortels van enkele beeldbepalende bomen meer ruimte geven én het gebied middels de herinrichting groener maken. ‘Meer beleving voor bewoners en bezoekers, meer zitgelegenheid, meer groen en meer fietsparkeerplaatsen’, zoals de projectcoördinator het noemde in een brief aan bewoners waarin afgelopen weekeinde het definitieve ontwerp werd gepresenteerd.

Ongenoegen

Ook bij eigenaar Paolo Gervasio viel die brief in de bus. Onaangenaam verrast klom hij in de pen en maakte zijn ongenoegen bekend bij de gemeente. Volgens hem komt 70 procent van zijn klanten met de auto en zal hij de helft verliezen als bijna alle parkeerplekken verdwijnen. ,,Dat kost me per ijsseizoen een ton in euro’s’’, laat hij weten.

Volgens de gemeente heeft Gervasio dit bezwaar niet kenbaar gemaakt tijdens een recente inloopbijeenkomst. ,,Maar niemand zit te wachten op lange juridische procedures’’, aldus Benjamin.

Volledig scherm
Paolo Gervasio, eigenaar van ijssalon La Venezia aan de Vest in Dordrecht. © Rinie Boon

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht

Poll

De Dordtse koopavond verplaatsen van donderdag naar vrijdag, goed idee?

De Dordtse koopavond verplaatsen van donderdag naar vrijdag, goed idee?

  • Ja, koopavond op donderdag heeft zijn langste tijd gehad (85%)
  • Nee, houd de koopavond gewoon op donderdag (15%)
969 stemmen