Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Dordrecht sluit zich aan bij Pact voor Ouderenzorg

Dordrecht sluit zich aan bij het zogeheten Pact voor Ouderenzorg.Dat schrijven burgemeester en wethouders (b en w) aan de Verenigde Senioren Partij (VSP) en het CDA, die eerder aandrongen op de Dordtse deelname aan het pact. 

Dat is een samenwerking van gemeenten, verzekeraars, zorgverleners en andere maatschappelijke partners om eenzaamheid onder ouderen te signaleren en te doorbreken en de zorg te verbeteren.

B en w stellen dat in de stad al veel gebeurt op dit gebied. Zo is er een programma dat mensen helpt langer zelfstandig te blijven wonen en worden daarvoor woningen aangepast.

Eenzaamheid

Ook zijn er initiatieven om eenzaamheid tegen te gaan, aldus b en w: ,,Het pact wil partijen verbinden, hen ervaringen en kennis laten delen. Door te ondertekenen onderschrijven we dit en zeggen we bij te dragen aan het verbeteren van de zorg aan ouderen.’’

Margret Stolk (VSP) en Arina van der Ham (CDA) zijn er blij mee: ,,Met name in deze voor ouderen angstige tijd met het coronavirus is het voor deze doelgroep bemoedigend om een dergelijk positief signaal te krijgen van de Nederlandse samenleving.’’

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht