Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Dordrecht steekt volgend jaar 7 miljoen extra in de stad

Het college van burgemeester en wethouders van Dordrecht pompt komend jaar 7 miljoen euro meer in de stad dan aanvankelijk het plan was. Dat blijkt uit de begroting die op 12 november door de gemeenteraad wordt besproken.

Van het bedrag gaat onder meer 1,5 miljoen euro naar maatregelen om de bereikbaarheid van de stad te verbeteren. Nog eens 600.000 euro gaat naar innovatiefonds Smart City, terwijl 9 ton meer voor cultuur vrijkomt.

Hoewel gemeenten de komende jaren financiële problemen voorzien door bezuinigingen van de overheid op het sociaal domein, is daarvan volgens wethouder Maarten Burggraaf komend jaar dus nog geen sprake. ,,We kunnen 7 miljoen extra in de stad steken. Het sociaal domein drukt op de begroting, maar voor 2020 zien we nog een positief resultaat van 2,4 miljoen euro.’’ De wethouder voorziet echter op korte termijn wel problemen. ,,Een of twee jaar verder wordt de druk wel degelijk een risico voor onze stad.’’

De Vereniging Nederlandse Gemeenten is nog met de regering in gesprek over een nieuwe verdeelsleutel voor sociale taken die sinds 2015 bij gemeenten liggen.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht