Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Dordrecht stelt kinderopvang ook open voor kwetsbare gezinnen

De gemeente Dordrecht stelt noodopvang van kinderen in de stad tijdens de coronacrisis óók open voor kwetsbare gezinnen. Dat betekent een uitbreiding van het landelijk beleid, dat alleen nog gericht is op kinderen van ouders met een cruciaal beroep.

,,Sommige kinderen hebben behoefte aan de structuur en veiligheid op een school of kinderdagverblijf’’, zegt wethouder Peter Heijkoop (zorg en onderwijs). In een brief aan onderwijs- en kinderopvangorganisaties verzoekt Heijkoop om ook kinderen in een kwetsbare positie noodopvang te bieden.

,,Te denken valt aan kinderen van ouders met een verstandelijke beperking, kinderen uit heel labiele gezinnen of kinderen met een medische indicatie.’’

Heijkoop houdt er rekening mee dat de noodopvang langer nodig zal zijn dan tot 6 april. Ook moet er mogelijk in een later stadium nachtopvang worden geregeld voor kinderen van zorgverleners, maar dat is nu nog niet aan de orde.

  1. Stiltecentrum ‘waar je je emoties kwijt kunt’ bij het Albert Schweitzer ziekenhuis
    PREMIUM

    Stiltecen­trum ‘waar je je emoties kwijt kunt’ bij het Albert Schweitzer ziekenhuis

    Bezoekers komen er niet meer in het Albert Schweitzer Ziekenhuis. Wie in gedachten toch een beetje bij een patiënt wil zijn, kan er vanaf donderdag toch heen. Dan openen de Dordtse kerken het mobiele stiltecentrum Licht Voor Dordrecht op de parkeerplaats bij het ziekenhuis. ,,Dan heb je toch een plek om heen te gaan, vlakbij het episch centrum waar het allemaal gebeurt, waar je je emoties kwijt kunt’’, vertelt coördinator Wiebe van Horssen van de kerkelijke actie Licht Voor Dordrecht.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht