Volledig scherm
Dordrecht nam het op tegen Den Haag en Nijmegen. © Gemeente Dordrecht

Dordrecht uitgeroepen tot evenementenstad van het jaar

Dordrecht heeft donderdagmiddag de titel ‘Evenementenstad van het jaar’ in de wacht gesleept. De stad nam het op tegen Nijmegen en Den Haag in de categorie grote steden. 

De trofee werd uitgereikt in aanwezigheid van verschillende Dordtse organisatoren en vertegenwoordigers. Ook wethouder Maarten Burggraaf was bij de uitreiking. ,,De nominatie was al een mooie erkenning voor iedereen die betrokken is bij de organisatie van al die prachtige evenementen die Dordrecht rijk is. Maar nu de prijs binnen is: dit is de kroon op het werk van velen’’, was zijn reactie. 

Ook Gerben Baaij, directeur van Dordrecht Marketing, is blij met de prijs. ,,Uit de prijs spreekt waardering voor Dordrecht op het gebied van organisatie, de diversiteit van de evenementen en natuurlijk ook het gemeentelijk beleid. Ik wil alle vrijwilligers, organisatoren en overige betrokkenen van harte feliciteren. Het is echt een prijs voor de hele stad!’’ Dordrecht werd ook in 2003 en 2012 uitgeroepen tot ‘Evenementenstad van het jaar'. 

Naast deze titel ontving Dordrecht ook het predicaat ‘Excellente Evenementenstad’. ,,Met het predicaat Excellente Evenementenstad krijgen zeer goed presterende steden de zichtbaarheid en waardering die ze verdienen. De jury ziet deze steden als inspirerende voorbeelden voor andere steden’’, aldus juryvoorzitter Eltje de Klerk. Ook Nijmegen en Den Haag kregen dit predicaat. 

Lees verder onder de video.

Andere prijzen

Gouda won de titel in de categorie ‘Evenementenstad van het jaar tot 100.000 inwoners'. In de categorie beste publieksevenement besloot de jury de titel dit jaar toe te kennen aan de Reuzen van Royal de Luxe in Leeuwarden. Pinkpop ging naar huis met de Grand Prix, een tweejaarlijkse prijs die wordt uitgereikt aan een succesvol publieksevenement dat op meerdere vlakken uitblinkt. 

De winnaars zijn donderdagmiddag bekendgemaakt tijdens de vijfde editie van het Nationaal Congres Evenementen in Deventer.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht