Volledig scherm
Familieleden hadden al opgemerkt dat de kinderen bij de Dordtenaar in bed sliepen. Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Dordtenaar (69) ontkent ontucht met nichtjes

Tegen een 69-jarige Dordtenaar is een gevangenisstraf geëist van 24 maanden, waarvan zes voorwaardelijk, voor ontucht met zijn nichtjes.

De meisjes van zes en tien jaar oud zijn de kleinkinderen van zijn broer. De meisjes logeerden regelmatig bij de man. Het oudste meisje meldde haar ouders dat de ‘oom’ haar had betast en foto’s van haar had gemaakt. Ook het jongste meisje kwam met soortgelijke verhalen thuis.

Familieleden hadden al opgemerkt dat de kinderen bij de Dordtenaar in bed sliepen en dat hij, tegen de wens van de ouders in, met ze in bad ging en inzeepte.

Douche

De man ontkent alle beschuldigingen. ,,Ze mochten bij mij slapen en met me onder de douche, omdat ze dat zelf wilden. Er is nooit iets gebeurd. Ik weet niet waarom ze dat zeggen’’, aldus de geëmotioneerde verdachte in de rechtszaal.

Een door de politie opgespoorde pleegdochter van de Dordtenaar vertelde dat ze dertig jaar geleden op haar 16-de ook door de man was betast. Op computers van de Dordtenaar stonden veel foto’s met kinderen, die op het randje van kinderporno waren. ,,Ik weet niet hoe ik eraan kom’’, reageerde de Dordtenaar. ,,Ik fotografeer wel graag kinderen en voetjes. Dat vind ik schattig’’, aldus de man. ,,Als anderen die dingen doen is dat redelijk normaal. Maar nu, na de beschuldigingen, moet ik me daar ineens voor verantwoorden’’, klaagde hij bij de rechter.

Volgens de ouders zijn hun dochters na hun ‘horrorverhalen’ angstig, bang, achterdochtig bij contact met mannen en willen de kinderen ‘oom’ nooit meer zien. Naast de gevangenisstraf eiste de officier van justitie ook dat de man geen enkel contact meer mag hebben met de meisjes en dat hij ook niet in de buurt van ze mag komen.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht