Volledig scherm
Dordtenaar Antoin Peeters ergert zich aan de achtergelaten rommel op de Wantijdijk in Dordrecht. © Antoin Peeters

Dordtenaar Antoin Peeters stoort zich aan rommel op Wantijdijk

Voor de derde dag op rij heeft Dordtenaar Antoin Peeters een foto gedeeld van de rommel die mensen achterlaten op de Wantijdijk in zijn woonplaats. De RTL Nieuws-presentator stoort zich mateloos aan de 'puinhoop'.

,,Probeer dit eens aan te pakken! Ergernis nummer 1 van velen!", schrijft Peeters dinsdag op Twitter naar de gemeente Dordrecht en Handhaving Dordrecht. Op de foto's van de afgelopen dagen is te zien dat mensen onder meer plastic flessen, een pizzadoos en een chipszak hebben gedumpt in het gras.

Quote

Frustre­rend dat de mooie Wantijdijk er elke ochtend zo bij ligt

Antoin Peeters

Schandalig gedrag

Burgemeester Wouter Kolff van Dordrecht reageert: ,,Dit wordt ook aangepakt, maar we kunnen niet alles. Het begint uiteindelijk wel bij schandalig gedrag van mensen die de rommel maar gewoon neergooien."

Ook de handhavers melden dat ze doen wat ze kunnen. ,,Wij zijn op de hoogte van deze locaties. Afval zien liggen is één. Maar iemand het zien weggooien, is een ander verhaal. Daarbij hebben de mensen nog ook de neiging zich netjes te gedragen als ze ons zien. Wij controleren daarom ook in burger."

,,Dat snap ik, maar het is zo frustrerend dat de mooie Wantijdijk er elke ochtend zo bij ligt", reageert Peeters. Hij eindigt zijn tweet van vandaag gevat: ,,Gelukkig is het picknick-weer voorbij."

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht