Volledig scherm
PREMIUM
Jur de Vos overleefde de beroerte en ligt nu in het ziekenhuis. © Rinie Boon

Dordtenaar moet na beroerte zelf naar lift lopen omdat brancard niet past

Dordtenaar Jur de Vos (58) werd gisterochtend thuis getroffen door een herseninfarct. Met spoed snelden ambulancemedewerkers zich naar de flat aan de Blaauwweg. Omdat de lift te klein is voor een brancard moest de patiënt, ondersteund door ambulancepersoneel, zelf naar de lift lopen. ,,Een kwalijke zaak’’, vindt De Vos.

Quote

Met ondersteu­ning ben ik over de galerij gelopen

Jur de Vos

Natuurlijk, Jur de Vos is blij dat hij het nog allemaal kan navertellen. Gisterochtend stond hij op uit bed en viel pardoes op de grond. Tot zijn geluk was de alleenstaande man zelf nog in staat om zijn huisarts te bellen. Die sloeg direct alarm bij de ambulancedienst, omdat hij bij zijn cliënt een beroerte herkende. Kort erna stonden de ambulancemedewerkers voor de deur. Maar zonder brancard. De lift bleek te klein.

,,Ik woon op zeven hoog en was niet meer in staat om zelf te lopen. Met ondersteuning ben ik over de galerij gelopen’’, vertelt De Vos vanuit zijn ziekenhuisbed. ,,Ik zei nog tegen de ambulancemedewerkers: hoe moet dat nou bij spoedgevallen. 'U bent een spoedgeval', zei één van hen.’’

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht