Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Dordtenaren horen werkstraffen eisen na mishandeling stadgenoot

Tegen vier Dordtenaren zijn werkstraffen geëist van 120 uur. Eén verdachte kreeg daar ook nog eens drie dagen cel bovenop. Volgens het Openbaar Ministerie heeft de groep zich schuldig gemaakt aan openlijke geweldpleging door in het haventje achter Villa Augustus een stadgenoot toe te takelen.

Met beelden van een bewakingscamera probeerde justitie gisteren duidelijk te maken dat het viertal, onder wie een vader (42) en zoon (21), schuldig waren. Hoewel volgens de beklaagden en advocaat amper goed zichtbaar, toonden de beelden hoe eerst een waterscooter een golf water over enkele mensen op de steiger heen gooide. Hierdoor zouden er spullen nat zijn geworden, waardoor er verwensingen zouden zijn geroepen naar de baldadige bestuurder.

Die keerde daarop terug naar de steiger en kreeg steun van een andere waterscooteraar en mensen uit een speedboat, die allen aan wal klommen. Op de steiger kwam het tot een treffen. Daarbij werd één natgemaakte jongeman mishandeld, hoewel volgens de vader ook de andere groep zich niet onbetuigd zou hebben gelaten. 

De uitspraak volgt op 27 juni.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!  

In samenwerking met indebuurt Dordrecht