De omgeving van het Da Vinci College is vanaf 1 september een rookvrije zone. Daarom houdt de school een workshop die mensen moet helpen om te stoppen met roken.
Volledig scherm
De omgeving van het Da Vinci College is vanaf 1 september een rookvrije zone. Daarom houdt de school een workshop die mensen moet helpen om te stoppen met roken. © ANP

Dordts Da Vinci College houdt stoppen met roken workshop

Het Da Vinci College in Dordrecht houdt een workshop die de deelnemers moet helpen om te stoppen met roken. ,,Het gaat om een bijzondere workshop, die de ambitie heeft om mensen in vier uur tijd van het roken af te helpen”, vertelt Mila van Geesink, die de woordvoering doet voor het Leerpark.

De workshop is niet alleen voor studenten en medewerkers van het Da Vinci College, maar ook voor omwonenden van het Leerpark en voor werknemers van de bedrijven die er gevestigd zijn.

Van Geesink: ,,We willen naar een cultuur toe waarin het niet acceptabel is om te roken in de omgeving van de school.” De workshop moet helpen bij die cultuurverandering.

De workshop vindt plaats naar aanleiding van het rookvrij maken van de omgeving van het Da Vinci College. Vanaf 1 september is het Leerpark en het daaromheen gelegen groen een rookvrije zone. Vorige week zijn er al borden geplaatst om dit aan te geven, op een later moment worden er ook blauwe lijnen getrokken.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht