Volledig scherm
Het Dordtse ijsstadion tijdens de finale 500 meter bij de Europese kampioenschappen shorttrack in 2019. © Vincent Jannink/ANP

Dordts schaatsspektakel populair, kaarten World Cup Shorttrack vliegen de deur uit

Wie komende februari iets wil zien van het World Cup Shorttrack in de Dordtse Sportboulevard moet er snel bij zijn, waarschuwt de organisatie van het schaatsspektakel. De tickets voor de laatste dagen zijn al zo goed als uitverkocht, terwijl ook de andere twee dagen hard gaan.

In Dordrecht vindt van 14 tot en met 16 februari de zesde en laatste ISU World Cup van het seizoen plaats. Het is al de vierde keer dat een World Cup wedstrijd in Dordrecht zal plaatsvinden (na 2012, 2016 en 2017), terwijl er ook al twee keer (2015 en 2019) een Europese titelstrijd in De Sportboulevard werd uitgevochten.

Entertainment

De sport wordt in Nederland steeds populairder, weet de organisatie. De Nederlandse successen zijn daarbij een van de belangrijkste oorzaken, maar er volgens de organisatie nog een oorzaak aan te wijzen: ,,Het hoge entertainment gehalte waardoor publiek wordt meegezogen draagt bij aan een ongekend leuke sfeer in de ijshal. Ook naast de ijsbaan is er voor jong en oud genoeg te doen.”

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht

Poll

De sluitingstijden voor horeca in Dordrecht moeten:

  • Blijven zoals het nu is. Het is prima zo. (39%)
  • Alleen de sluitingstijden in het centrum loslaten en ondernemers zelf laten bepalen. (13%)
  • Alleen horeca buiten het uitgaanskerngebied twaalf keer per jaar de kans geven later dan 00.00 uur open te zijn. (11%)
  • Zowel sluitingstijden centrum loslaten als horeca buiten de kern meer ruimte geven. (37%)
971 stemmen