Volledig scherm
© Olga Harmsen

Dordtse blogger Olga Harmsen krijgt speciale vermelding bij European Heritage Awards

De Dordtse blogger Olga Harmsen heeft een speciale vermelding toegekend gekregen tijdens de European Heritage Awards, van de Europese Commissie en Europa Nostra. 

De jury kende in totaal 11 speciale vermeldingen toe aan buitengewone bijdragen aan het behoud en de verbetering van het Europese culturele erfgoed. De speciale vermeldingen krijgen geen officiële prijs, maar worden door de jury wel bijzonder op prijs gesteld.

Olga Harmsen houdt een blog bij over Art Nouveau, een populaire kunststroming van eind 19de eeuw tot begin 20ste eeuw, voornamelijk in Europa.

Ambitieus

De jury oordeelde dat het blog van Harmsen, dat de titel About Art Nouveau Blog draagt, een indrukwekkend en ambitieus initiatief is, dat de kunststroming in Nederland en elders in Europa in kaart brengt en becommentarieert. Het doel van Harmsen is het bewustzijn over de kunststroming te vergroten.

Dat doet ze met het blog, maar ook met boekbesprekingen, lezingen en door samenwerkingen aan te gaan met andere social media platformen. ,,Dit is een belangrijke viering van een stroming uit de 20ste eeuw, een pan-Europees fenomeen", aldus de jury. ,,Dit project onthult Art Nouveau in zijn vele dimensies en brengt het dichter bij een geïnteresseerde doelgroep."

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in! 

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht

Poll

Het is een goed idee om het busstation in Dordrecht rookvrij te maken

Het is een goed idee om het busstation in Dordrecht rookvrij te maken

  • Ja (59%)
  • Nee (41%)
906 stemmen