Volledig scherm
De plek waar het ongeluk gebeurde, vlakbij Breaza, een dorpje in Roemenië. © Google Maps

Dordtse bruiloftsgasten verongelukt in Roemenië, bruidegom zwaargewond

Een echtpaar uit Dordrecht is afgelopen zondag om het leven gekomen bij een ernstig ongeluk in Roemenië. Het gaat om Saskia (46) en Ad van der Sluis (59). Ze waren een week in Roemenië om een bruiloft bij te wonen van een jeugdvriend. 

Het stel was samen met een 48-jarige man uit Amersfoort in Roemenië voor de bruiloft. Dinsdag zouden ze terugkeren naar Nederland. Het echtpaar zat zondagavond samen met de Amersfoorter en het bruidspaar in een auto toen het ongeluk gebeurde, in de buurt van het dorp Breaza. Het echtpaar zat aan de rechterkant van de auto en is vermoedelijk door de klap van het ongeluk om het leven gekomen. 

Ad werkte bij een beveiligingsbedrijf en Saskia als verpleegkundige. ,,Saskia wilde ook in de beveiliging gaan werken. Ze hadden drie Mechelse herders, die ze opleidden tot bewakingshonden", vertelt Dordtenaar Jaap Polak. Het slachtoffer uit Amersfoort is zijn stiefzoon, Wim van Pelt. 

Van Pelt ligt zwaargewond in een ziekenhuis in Boekarest. ,,Hij heeft zijn bekken gebroken, allebei zijn armen gebroken en een hersenschudding", vertelt hij over zijn stiefzoon. ,,Mijn stiefzoon en het bruidspaar lagen eerst in een streekziekenhuis, maar zijn later overgebracht naar het Universitair ziekenhuis in Boekarest." De ex-vrouw van de Amersfoorter is afgereisd naar Roemenië. ,,Ze horen als het goed is vandaag of hij deze week nog kan worden overgebracht naar Nederland."

Wanneer de lichamen van de Dordtenaren worden overgebracht naar Nederland, is niet bekend. Het ministerie van Buitenlandse Zaken laten weten in contact te staan met de families van de slachtoffers. ,,En een medewerker van de Nederlandse ambassade is direct afgereisd naar het ziekenhuis en heeft de slachtoffers bezocht", laat een woordvoerder van het ministerie weten. 

Bruidspaar

Het bruidspaar bij wie de Dordtenaren en de Amersfoorter op bezoek waren trouwde afgelopen vrijdag. Het gaat om een man die is geboren in Dordrecht maar inmiddels zeven jaar in Roemenië woont en een vrouw uit Roemenië. De bruidegom zou nog op de intensive care liggen. 

Roemeense media melden dat er zes mensen gewond zijn geraakt bij het ongeluk, waarbij vier auto's betrokken zouden zijn. Wie de drie overige slachtoffers zijn, is niet bekend. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht

Poll

De Dordtse koopavond verplaatsen van donderdag naar vrijdag, goed idee?

De Dordtse koopavond verplaatsen van donderdag naar vrijdag, goed idee?

  • Ja, koopavond op donderdag heeft zijn langste tijd gehad (86%)
  • Nee, houd de koopavond gewoon op donderdag (14%)
865 stemmen